Referensnummer: 26:2024:029 | Sista ansökningsdag: 2024-08-11 | Förvaltning: Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Socialsekreterare till Barn- och familjecentrum

Vi på Individ- och familjeomsorgsförvaltningen genomgår en spännande utvecklingsfas där verksamheterna expanderar och omformar för att på ett bättre sätt möta behoven hos våra invånare. Vi inom Barn- och familjecentrum arbetar enligt Boråsmodellen och arbetsmetoden Signs of Safety. Barn- och familjecentrum består av två enheter med socialsekreterare, metodhandledare och enhetschefer.

Såhär uttrycker sig ett par av våra medarbetare om hur det är att arbeta som socionom hos oss:

"När jag började här som ny kände jag mig omhändertagen. Det är en plats där nya medarbetare som jag, känner den trygghet som behövs för att ta de första stegen i arbetet. Det finns stöttande kollegor och arbetsledning. Här känner man sig välkommen och får den struktur man behöver för att växa och trivas."

"Mitt jobb är stimulerande. Det är en plats där erfarna socionomer ges utrymme att fortsätta växa och utforska nya områden. Vi delar kunskap och ger möjlighet att fortsätta utvecklas. Här kan man utmana sig själv och bli en del av ett sammanhang där erfarenhet och nya idéer möts."

Din nästa arbetsplats

Vi söker nu engagerade kollegor till vårt Barn- och familjecentrum. Vi är organiserade i fem mindre utredningsteam samt ett Säkerhetsteam. Enligt Boråsmodellen arbetar vi med en strukturerad ärendeutdelning på rullande schema och regelbundna teamträffar. De regelbundna teamträffana erbjuder dig ett nära kollegialt stöd, trygghet samt känsla av grupptillhörighet. Tillsammans med metodhandledarna arbetar vi teambaserat för att finna gemensamma lösningar utifrån strukturerade genomgångar på pulstavla och Signs of Safety. Hos oss kommer du vara en del av en arbetsplats med väl upparbetade rutiner och en tydlig struktur, vilket utgör grunden för en trygg och rättssäker verksamhet. Vårt fokus ligger på att göra barn och unga ännu mer delaktiga i deras kontakt med oss och vi har en god samverkan med övriga enheter inom Individ- och familjeomsorgsförvaltningen. Som vår blivande kollega kommer du ha möjlighet till ett spännande, meningsfullt och kreativt arbete. Du kommer erbjudas en god introduktion av utsedd mentor. Utöver regelbunden ärendehandledning med arbetsledning får du även extern handledning. För oss är kompetensutveckling en självklarhet där vi bland annat ingår i Yrkesresan och erbjuder systemteoretisk utbildning samt Signs och Safety.

Hos oss får du flexibla arbetsvillkor med möjlighet att självständigt lägga upp din arbetstid tack vara vårt förmånliga flextidsavtal. Dessutom finns möjlighet till tillfälligt distansarbete. Vi sitter i centralt belägna lokaler i Borås centrum. Räkna med utmaningar i vardagen men också skratt, härliga möten och fantastiska kollegor. Som arbetsgivare ser vi det viktigt att du har en god arbetsmiljö och en rimlig arbetsbelastning där verksamheten har stort fokus på detta. Vill du ha ett arbete som är stimulerande, meningsfullt och utvecklande som ger mycket tillbaka så är detta rätt tjänst för dig. Du kommer få ett arbete där du gör skillnad varje dag!

Läs mer om Barn- och familjecentrum

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Vi arbetar med målgruppen barn och unga i ålder 0-17 år och deras vårdnadshavare. Som socialsekreterare hos oss kommer du huvudsakligen att utreda, fatta beslut och följa upp beviljade insatser enligt socialtjänstlagen samt lagen om vård av unga.

Du som söker

Vi söker dig som har socionomexamen och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom social barn- och ungdomsvård. Du ska ha ett gott bemötande, personlig mognad och ett professionellt yrkesmässigt förhållningssätt. Du är strukturerad, kan planera och ta ansvar för din tjänst. Du har en mycket god dokumentationsvana och förmåga i muntlig kommunikation. Vi ser också att du har ett engagemang och flexibilitet att utveckla verksamheten och skapa samsyn för uppdraget. Du gillar att samarbeta och samverkan både internt och externt. B-körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Catarina Andersson, Facklig företrädare för Vision
E-post: catarina.andersson@boras.se
Telefon: 033-353846

Liselotte Book, Facklig företrädare för SSR
E-post: liselotte.book@boras.se
Telefon: 033-353715

Sara Jönsson, Rekryterande chef
E-post: sara.jonsson@boras.se
Telefon: 033-353622

Eva Eriksson, Rekryterande chef
E-post: eva.eriksson@boras.se
Telefon: 033-353510

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-08-11.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Undersköterska

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska till Margaretagatan 9 i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Om att arbeta i Borås Stad

En man med dragspel framför ett en klass med ungdomar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom socialt arbete

Här är du en viktig person för boråsaren och du möter människor i alla åldrar. Du arbetar inom socialtjänsten eller med funktionshinderverksamhet.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare med dragspel på magen framför en klass med gymnasieelever. 

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol