Referensnummer: 26:2024:031 | Sista ansökningsdag: 2024-08-11 | Förvaltning: Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Metodhandledare till Barn- och familjecentrum

Individ- och familjeomsorgsförvaltningen befinner sig i en spännande fas där verksamheterna förändras och utökas för att möta behoven hos invånarna i Borås Stad. Vi inom Barn- och familjecentrum arbetar utifrån Boråsmodellen och med arbetsmetoden Signs of Safety. Verksamheten består av två myndighetsutövande enheter med socialsekreterare, metodhandledare och enhetschefer.

Din nästa arbetsplats

Vår verksamhet söker en metodhandledare till Barn- och familjecentrum. Vi är stolta över att du kommer till en arbetsplats med väl upparbetade rutiner och en tydlig struktur, vilket utgör grunden för en trygg och rättssäker verksamhet. Vi har ett stort fokus på att göra barn och unga ännu mer delaktiga i kontakten med oss och har en god samverkan med övriga enheter inom IFO. Som metodhandledare är en väsentlig del i uppdraget att ha ett övergripande ansvar att implementera Signs of Safety. Övrig extern samverkan är en också en viktig del av vårt arbete. Du får möjligheten till specialisering och ett spännande, meningsfullt samt utvecklande arbete som vår blivande metodhandledarkollega. I arbetsledningen finns en god sammanhållning med gott stöd av kollegor. Du kommer arbeta i nära samverkan med enhetschef och övriga metodhandledare. Du ges möjlighet att självständigt lägga upp din arbetstid då vi har ett förmånligt flextidsavtal. Det finns även möjlighet till tillfälligt distansarbete.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Centralt i ditt arbete är att genom ett situationsanpassat ledarskap vägleda och ge metodstöd till socialsekreterare i det dagliga arbetet av ärendehandläggning och juridiska frågor. I ditt uppdrag som metodhandledare kommer du även arbeta med en övergripande utveckling av verksamheten där stort fokus är på barns delaktighet och samverkan. Du kommer ingå i olika arbetsgrupper på en organisatorisk nivå. Du kan också vara ställföreträdande för enhetschefen vid dennes frånvaro.

Du som söker

Vi söker dig med socionomexamen där du har behörighet att utreda och fatta beslut inom den sociala barnavården. Du har en gedigen erfarenhet av myndighetsutövning och förstår uppdraget på ett djupgående sätt. Du är mycket självständig, fungerar som en resurs för kollegor och har förmågan att se organisationen i ett helhetsperspektiv där du är en del av arbetsledningen.

Din kommunikationsförmåga är mycket god, både muntligt och skriftligt, och du kan entusiasmera andra i arbetet. Du är skicklig på dokumentation och har en mycket god administrativ förmåga som gör att du kan strukturera och prioritera ditt arbete effektivt. Samverkan och samarbete, både internt och externt, är en självklarhet för dig där du är van vid olika former av möten och kan inneha både en stödjande och styrande roll. Du har även genomfört vidareutbildningar som är relevanta för myndighetsutövning, såsom Signs of Safety.

Tidigare erfarenhet där du varit i arbetsledande eller ledande roller är meriterande. Flexibilitet, kreativitet och en vilja att driva förändringar är egenskaper som kännetecknar dig och du har förmågan att snabbt kunna anpassa dig till nya förutsättningar. Som metodhandledare är du professionell och mogen i ditt förhållningssätt. Du är skicklig på att skapa och underhålla relationer både internt och externt, och du ser möjligheter till förbättringar i ditt arbete. Du är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och agerar som en förebild för andra. B-körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Eva Eriksson, Rekryterande chef
E-post: eva.eriksson@boras.se
Telefon: 033-353510

Liselotte Book, facklig företrädare för SSR
E-post: liselotte.book@boras.se
Telefon: 033-353715

Catarina Andersson, facklig företrädare för Vision
E-post: catarina.andersson@boras.se
Telefon: 033-353846

Sara Jönsson, Rekryterande chef
E-post: sara.jonsson@boras.se
Telefon: 033-353622

Läs mer om hur det är att arbeta hos oss på Barn- och familjecentrum! Arbeta hos oss

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-08-11.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Undersköterska

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska till Margaretagatan 9 i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Om att arbeta i Borås Stad

En man som åker buss. Han har hörlurar på sig och ser glad ut.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom socialt arbete

Här är du en viktig person för boråsaren och du möter människor i alla åldrar. Du arbetar inom socialtjänsten eller med funktionshinderverksamhet.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare med dragspel på magen framför en klass med gymnasieelever. 

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol