Referensnummer: 25:2024:068 | Sista ansökningsdag: 2024-07-26 | Förvaltning: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Yrkeslärare till gymnasial lärlingsutbildning Husbyggnad

Bli en del av Borås Stad!

Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Din nästa arbetsplats

Din nästa arbetsplats Viskastrandsgymnasiet är en av landets bästa gymnasieskolor. Skolan har mycket goda resultat och kan stoltsera med många topplaceringar i yrkes-SM och andra nationella mästerskap. Vi arbetar ständigt för att vara branschnära och har en god samverkan med näringsliv och arbetsgivare inom offentlig sektor. På skolan går ungefär1 000 elever och 160 anställda arbetar för dem. Utbildningarna är mycket populära, elever strömmar till och vi räknar med att växa ytterligare framöver. För att eleverna ska ges god möjlighet att lyckas har vi utvecklat en organisation som präglas av ett professionellt pedagogiskt klimat på alla nivåer och för alla yrkesgrupper. Det leds och understöds av ledningen för skolan och sedan många år har ett arbete på systemteoretisk grund - "Bra skola bättre" - implementerats i organisationen.

På Viskastrandsgymnasiet finns också studiecenter/bibliotek, cafeteria och en serviceorganisation för kost, lokalvård, vaktmästeri, IT och administration. Kulturen på skolan präglas av höga resultat, höga förväntningar på eleverna och på varandra, samarbete, stolthet och närhet.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare från 240809 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Undervisning inom gymnasial lärlingsutbildning inriktning Husbyggnad. Du kommer att ingå i ett arbetslag samt i ett inriktningslag där du självständigt och tillsammans med dina kollegor systematiskt planerar, genomför, följer upp och analyserar undervisningen. Under läsåret kommer ett av våra fokus ligga på arbetet med implementering av ämnesbetyg.

I tjänsten ingår utöver undervisning inom inriktningen Husbyggnad anskaffning av APL- platser i samverkan med dina kollegor. Uppföljning och vidareutveckling av den arbetsplatsförlagda delen av undervisningen. Arbete med arbetsmiljö säkerhet inom befintliga kurser är en självklarhet, så också hållbarhetsarbete i enlighet med branschens utveckling. God datorvana behövs då skolan arbetar med digitala verktyg för uppföljning och dokumentation. Ansvar för material och undervisningslokal ingår i uppdraget.

Du som söker

Vi söker i första hand dig som har yrkeslärarexamen inom Bygg- och anläggning samt Husbyggnad. Det är meriterande om du har lärarlegitimation för gymnasieskolan i dessa ämnen. Du bör ha dokumenterad behörighet-/branschutbildning som finns inom yrkesområdena och ska ha minst ha fem års yrkeserfarenhet, gärna med arbetsledande uppgifter.

För tjänsten krävs b-körkort.

I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande.

Du förstår vikten av att anpassa undervisningen utifrån elevernas behov.

Du ser möjligheter, är kreativ och du vill tillföra din kompetens för elevernas och skolans utveckling. Du skapar förtroendefulla relationer, arbetar självständigt och har ett gott ledarskap i och utanför klassrummet. Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att samarbeta med såväl kollegor som övriga funktioner på skolan.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Anna Bärgman, Rektor
E-post: anna.bargman@boras.se
Telefon: 0768 88 3140

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom gymnasieskolan. Beställ gärna ett utdrag i samband med att du ansöker om denna tjänst. Blanketten hittar du via polisen.se.

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.

Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-07-26.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Undersköterska

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska till Margaretagatan 9 i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Om att arbeta i Borås Stad

En man med dragspel framför ett en klass med ungdomar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom utbildning och elevhälsa

Här finns jobb från förskola till vuxenutbildning. Det är viktiga yrken för att forma framtidens Borås. Inom skolans värld finns även yrken inom hälsoområdet.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare med dragspel på magen framför en klass med gymnasieelever. 

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol