Högtalare
Referensnummer: 23:2024:019 | Sista ansökningsdag: 2024-08-04 | Förvaltning: Förskoleförvaltningen

Förskollärare till Mariagårdens förskola

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Mariagården, som är Borås äldsta förskola, är centralt belägen. Våra lokaler är stora, ljusa och funktionella. Här finns rum för aktiva lekar där man kan vara många tillsammans. Det finns även små mysiga utrymmen där man kan få vara för sig själv och ta det lite lugnare.

Vår förskola har medarbetare i olika ålder, med olika kunskaper, erfarenheter och utbildning samt med olika etnisk bakgrund. Allt detta sammantaget ser vi som en styrka och som en förmån då vi gemensamt arbetar för att erbjuda en välkomnande och inbjudande miljö för de barn och föräldrar och som vistas på vår förskola.

Mariagårdens förskola ska vara en plats där vi kan uppleva trygghet och glädje tillsammans - både barn och vuxna. På vår förskola ser vi att gott samarbete oss emellan är en förutsättning för att skapa trygghet för barnen och dess familjer.

Vi är utomhus varje dag, ofta flera tillfällen om dagen. Vi håller ofta till på vår gård, som erbjuder möjligheter till många olika slags lekar och aktiviteter som att cykla, klättra, gräva i sandlådan eller utforska småkryp som lever i träd och buskar. Vår gård är helt nyrenoverad och blev färdig under mitten av höstterminen 2023. Vi besöker gärna någon av stadens alla lekplatser och parker och när tillfälle ges går vi också på besök på stadens olika museum.

På förskolans fem avdelningar fördelas barnen i olika grupper, där vi strävar efter att skapa en gruppsammansättning som är gynnsam för lek och lärande, men där vi också tar hänsyn till barnens åldrar. På Lönneberga och Junibacken går främst barn 1-3 år, nytt för kommande läsår är att Saltkråkan som tidigare var en yngrebarnsavdelning skall "växa med barnen" och vara en mellanbarnsavdelning. På Hattstugan och Bullerbyn går barn 3-5 år.

Vår målsättning är att ni varje familj ska känna sig välkomna, trygga och hemma i vår miljö samtidigt som barnen erbjuds en innehållsrik och utvecklande miljö.

Vi arbetar tematiskt med utgångspunkt i barnlitteratur, som vi gemensamt väljer inför nytt läsår. Kommande läsår skall vi arbeta med utgångspunkt i böckerna om "Strandskogen" som Matilda Ruta har skrivit.

Under läsåret 2024/2025 är förskolans prioriterade områden estetiska uttryckssätt och lärmiljöer. För vår del innebär det bland annat att vi ger barnen tillfälle att möta och lära i och om de olika estetiska uttryckssätten under året samtidigt som pedagogerna på förskolan deltar i kompetensutvecklande insatser med detta som fokus. Arbetet med lärmiljöer betyder att vi hela tiden försöker hitta nya sätt att organisera för lustfylld lek och lärande i inspirerande miljöer med en variation av material.

Alla förskolor inom Borås Stad arbetar utifrån Läroplan för förskolan.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. 2024-08-19 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår att planera, genomföra, dokumentera samt utvärdera lek, aktiviteter och undervisning för barn i förskolan med utgångspunkt i förskolans läroplan samt vår förskolas prioriterade områden.

Vi ser samverkan med vårdnadshavare som en viktig del i vårt uppdrag och på vår förskola arbetar vi med det genom att planera och genomföra en god och trygg introduktion i förskolan för barn och vårdnadshavare, genom att genomföra uppföljnings- och utvecklingssamtal, och genom att hålla föräldramöten och olika "Drop in-träffar" under året.

Som förskollärare har du både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag ansvar för förskolans utbildning och undervisning och vi arbetar systematiskt med planering, utvärdering och analys i den digitala plattformen Unikum.

Vi samarbetar med andra förskolor i vårt område, barnhälsoteam, förskoleklass, skola och bibliotek och hos oss är kollegialt lärande en framgångsfaktor.

Som förskollärare hos oss får du möjlighet att utveckla ditt eget och kollegors arbete genom de utvecklingsgrupper som finns på förskolan som har regelbundna träffar. I grupperna deltar pedagoger från olika avdelningar och diskuterar förskolans undervisning.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som har ett intresse för barns delaktighet och inflytande över utbildningen. Du är positiv och nyfiken och vill lära tillsammans med barn. Du utforskar gemensamt med dem sådant de finner intressant. Du tycker att det är viktigt med lyhördhet, lösningsfokus och förståelse för olika behov.

Det är meriterande om du har kunskap och/eller erfarenheter av organisering av lärmiljöer, de estetiska uttryckssätten eller flerspråkighet.

Anställningsintervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan nu, vi ser fram emot att träffa dig!

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Johanna Asp, Rekryterande chef
E-post: johanna.asp@boras.se
Telefon: 033-355175

Sveriges Lärare, Fackliga företrädare
Telefon: 033-35 76 83

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att Arbeta i förskolan - Borås Stad (boras.se)

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Ersättning och förmåner - Borås Stad (boras.se)

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-08-04.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Boendekonsulent till Vräkningsförebyggande enheten

Sista ansökningsdag: 2024-08-06

Sök jobbet:
Personlig assistent med teckenspråk

Sista ansökningsdag: 2024-08-18

Sök jobbet:
Undersköterska

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Om att arbeta i Borås Stad

Två förskollärare och tre barn på väg över ett övergångsställe.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom utbildning och elevhälsa

Här finns jobb från förskola till vuxenutbildning. Det är viktiga yrken för att forma framtidens Borås. Inom skolans värld finns även yrken inom hälsoområdet.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare med dragspel på magen framför en klass med gymnasieelever. 

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol