Referensnummer: 30:2024:050 | Sista ansökningsdag: 2024-08-18 | Förvaltning: Sociala omsorgsförvaltningen

Stödpedagog

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, socialpsykiatri-, och hälso- och sjukvårdsinsatser för nämnda målgrupper. Förvaltningen har cirka 1000 anställda och 45 chefer. Vi är inne i en spännande fas där utvecklings- och förändringsarbete har ett stort fokus med syfte att förbättra kvaliteten för de vi finns till för.

Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänsten (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Inom Sociala omsorgsförvaltningen bedrivs bland annat Daglig verksamhet inom LSS och Socialpsykiatri.

Din nästa arbetsplats

Nu söker vi dig som är utbildad stödpedagog och som har erfarenhet av att arbeta med personer med kognitiva funktionsnedsättningar Tjänsten är placerad inom daglig verksamhet på enheter som är inriktade mot arbetslinjen. Du kommer att arbeta på enheter där målgrupperna är personer med diagnoser såsom intellektuell funktionsnedsättning och autism.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 40 timmar per vecka, dagtid. Tillträde sker efter överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som stödpedagog ska du utveckla och driva det pedagogiska arbetet i nära samarbete med enhetschef. Du arbetar för att tillsammans med  stödassistenterna  utföra, följa upp och utveckla stödet till deltagarna. Du ska främja ett professionellt förhållningssätt baserat på kunskap hos medarbetarna på enheterna.

I arbetet ingår att handleda stödassisterna till ökad kunskap om insatsen daglig verksamhet, i arbetet med genomförandeplaner och Social dokumentation. Det ingår också att söka, inhämta och sprida ny kunskap om pedagogiska metoder i verksamheten.

Du kommer att ingå i ett nätverk med förvaltningens övriga pedagoger. Pedagogerna träffas regelbundet för att få information om nyheter på SoF och dela erfarenheter. På nätverksträffarna erbjuds också workshops och korta föreläsningar av verksamhetsutvecklare för att ge påfyllnad till stödpedagogerna.

Du som söker

För arbete som stödpedagog krävs eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng. Denna utbildning skall ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området.

Vi söker dig som är ansvarsfull, kreativ och lyhörd för brukarnas behov samtidigt som du är driven och aktivt arbetar med att föra arbetet framåt. Du ska ha kunskap och erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik, alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) och lågaffektivt bemötande. Du har också erfarenhet av att arbeta med  anpassning av fysisk och psykisk miljö.

I övrigt är erfarenhet av arbete inom LSS och autism meriterande. Du ska vara tålmodig och reflekterande samt ha ett bra bemötande gentemot deltagare, kollegor och samarbetspartners. En hög servicekänsla och flexibilitet krävs samt en god organisationsförmåga. Det är också av stor vikt att du har god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt.

Körkort B är ett krav.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Martina Hamnebo, Rekryterande chef
E-post: martina.hamnebo@boras.se
Telefon: 033-35 86 78

Borås Stads växel, Facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Urval och intervjuer sker löpande. Upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef under vecka 27. Därefter från vecka 32,

Innan erbjudande om anställning behöver ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Läs här om dina förmåner som anställd.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-08-18.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Undersköterska

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska till Margaretagatan 9 i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Om att arbeta i Borås Stad

Vårdpersonal som fikar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom utbildning och elevhälsa

Här finns jobb från förskola till vuxenutbildning. Det är viktiga yrken för att forma framtidens Borås. Inom skolans värld finns även yrken inom hälsoområdet.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare med dragspel på magen framför en klass med gymnasieelever. 

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol