Referensnummer: 28:2024:067 | Sista ansökningsdag: 2024-08-12 | Förvaltning: Vård- och äldreförvaltningen

Ekonom

Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar mot målet att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård, omsorg och service, likväl som hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoarbete, ska ha ett gott liv var dag. Förvaltningen består av drygt 2 500 medarbetare, varav 80-talet chefer, och ansvarar för en nettobudget på 1,6 miljarder.

Tillsammans utför vi ett meningsfullt arbete med fokus på dem 4000 brukare/patienter som vi är till för. Genom ett gott samarbete med ständiga förbättringar främjar vi också en god arbetsmiljö för våra medarbetare.

Viktiga ledstjärnor i vårt arbete är professionalism, lärande och engagemang.

Din nästa arbetsplats

Ekonomifunktionen på Vård- och äldreförvaltningen består av sex medarbetare som bland annat arbetar med budget och budgetuppföljning, redovisning, bokslut, resursfördelning, projektredovisning, lokalsamordning och andra förekommande uppdrag.

Som ekonom hos oss får du ett utvecklande och meningsfullt arbete där du har inflytande på Vård- och äldreförvaltningens processer inom ekonomi.

Tjänsten utgår från Ramnåsgatan i Borås med närhet både till centrum, det natursköna parkområdet vid Ramnasjön samt station med buss- och tågförbindelser.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Enligt ök

Dina arbetsuppgifter

Arbetet som ekonom hos oss innebär ett kvalificerat ekonomiarbete där du kommer att arbeta med förekommande uppgifter inom budget-, prognos- och uppföljningsarbete för delar av vår organisation.

Du stödjer och vägleder förvaltningens chefer i ekonomiska frågor med målet att nyttja nämndens resurser på ett effektivt sätt. Du kommer följa upp och analysera ekonomin samtidigt som du förstår och kan förklara sambandet mellan ekonomi och verksamhet och ge råd och stöd i ekonomiska frågor till chefer.

Du förväntas arbeta såväl självständigt som i samarbete med kollegor med att ta fram underlag för planering och uppföljning av verksamheten samt föreslå åtgärder. Att medverka och utveckla interna processer och arbetssätt samt ingå i utvecklingsprojekt utifrån ekonomiska perspektiv ingår i arbetet.

För dig är det en självklarhet att säkerställa att arbetet utförs i enlighet med interna och externa krav och regelverk samt att du ser ett värde i att utbilda chefer i ekonomifrågor. Vi tror att du vill hantera arbetsuppgifter av varierande komplexitet och innehåll då även administrativa arbetsuppgifter förekommer. Du rapporterar till chefen för ekonomifunktionen.

Du som söker

Du som söker till oss har högskoleexamen med ekonomisk inriktning. Det är meriterande med erfarenhet av budget-, prognos och analysarbete samt om denna kommer från offentlig verksamhet, gärna från omsorgssektorn.

Du har god förståelse för ekonomi- och organisationsfrågor samt god pedagogisk förmåga där du kan skapa ekonomisk förståelse även hos den som inte är ekonom. Du arbetar lyhört och utåtriktat i samverkan med berörda personer och du har därmed lätt för att samarbete med alla typer av personligheter.

Du har god analytisk förmåga samt är van att jobba med och prioritera bland flera uppgifter samtidigt. Du tar stort ansvar för dina uppgifter, arbetar strukturerat och driver arbetet framåt. En viktig förutsättning för tjänsten är förmåga att tillämpa relevanta regelverk och administrativa system. Du är en van användare av Excel och om du har erfarenhet av Agresso/Unit4 är det meriterande.

För att trivas hos oss värdesätter du prestigelöshet i nära samarbeten och trivs med att arbeta såväl strategiskt som operativt med ekonomiuppgifter. Hos dig har vi en engagerad, trygg och flexibel ekonom som vill vara med och utveckla Vård- och äldreförvaltningens ekonomifunktion.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Lena Elliot, Rekryterande chef
Telefon: 033-357047

Fackliga företrädare nås via Borås Stads växel: tfn 033-35 70 00.


Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, god kollegial gemenskap och goda arbetsvillkor erbjuds du som anställd inom Borås stad personalförmåner i form av friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens simhallar, förmånscykel och en mängd aktiviteter som personalföreningen MerKraft anordnar.

Rekryterande chef nås from 5 aug.


Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-08-12.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Undersköterska

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska till Margaretagatan 9 i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Om att arbeta i Borås Stad

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom ledning, utveckling och administration

Hos oss arbetar närmare 500 chefer och det finns flera olika jobb inom verksamhetsutveckling och administration.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare med dragspel på magen framför en klass med gymnasieelever. 

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol