Referensnummer: 24:2024:205 | Sista ansökningsdag: 2024-08-11 | Förvaltning: Grundskoleförvaltningen

Systemansvarig på Grundskoleförvaltningen

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Grundskoleförvaltningens kärnverksamhet är utbildning inom grundskolan, anpassad grundskola samt fritidshemsverksamhet. Inom organisationen finns även ansvar för kost, lokalvård och vaktmästeri. I Borås finns det 46 kommunala grundskolor och tre anpassade grundskolor med 12 400 elever och 2800 medarbetare. I den här rollen tillhör du Grundskoleförvaltningens ekonomifunktion där det ingår IT-samordning för de administrativa systemen samt Ekonomi och lokalplanering.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som systemansvarig arbetar du både strategiskt och operativt med olika systemrelaterade frågor. Du kommer arbeta nära förvaltningens chefer och medarbetare som är ute i verksamheterna och det förväntas att du är lyhörd och konsultativ inför de behov som finns. Du är länken mellan förvaltningen och samarbetspartners inom IT och stadens centrala förvaltning. Du är delaktig och företräder Grundskoleförvaltningen vid mindre upphandlingar avtalsfrågor, riskanalyser m.m. I detta arbete deltar du också i stadens nätverk för systemfrågor. En stor del av ditt arbete är att vara förvaltningens objektspecialist och ansvara för något eller några av systemen IST, Schemasystemet Skola24 och Tempus Fritidshem.

Som systemansvarig kommer du driva både större och mindre projekt inom förvaltningen men även delta i förvaltningsövergripande utvecklingsprojekt. Du projektleder och driver digitala förändringar, ger stöd och service samt utbildar nyckelpersoner i förvaltningens verksamheter när det gäller våra verksamhetsnära system. Tjänsten innebär även löpande drift, support och stöd till verksamheterna.

Du som söker

Du som söker har en eftergymnasial utbildning gärna inom data- och systemvetenskap eller informatik alternativt flerårig och aktuell arbetslivserfarenhet som vi bedömer som relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning och det är meriterande om du genom erfarenhet har skaffat dig förståelse för beställarrollen i offentlig verksamhet. Du får gärna ha arbetat med innovationsarbete, uppföljning och styrning av verksamhet på strategisk nivå i en större organisation. Arbetslivserfarenhet från kommunal eller annan myndighet är önskvärd.

Du har lätt för att förstå och ta till dig nya digitala lösningar, ser möjligheterna som dessa erbjuder och har pedagogisk förmåga att förmedla den kunskapen till andra. Kommunikation på olika sätt är en stor del av arbetet vilket innebär att du behöver kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Som person är du professionell, ansvarstagande, strukturerad, leveranssäker och trivs både med att arbeta självständigt och i team med andra. Du behöver besitta en förmåga att hantera komplexa situationer och lösa problem tillsammans med andra. Likväl behöver du med skicklighet, kunna göra analyser utifrån vilka du kan prioritera, avgränsa och fatta beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Peter Skoglund, Rekryterande chef
E-post: peter.sk.skoglund@boras.se
Telefon: 033-353758

Hitesh Vithlani, Vision
Telefon: 033-353789

Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-08-11.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Undersköterska

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska till Margaretagatan 9 i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Om att arbeta i Borås Stad

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom ledning, utveckling och administration

Hos oss arbetar närmare 500 chefer och det finns flera olika jobb inom verksamhetsutveckling och administration.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare med dragspel på magen framför en klass med gymnasieelever. 

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol