Referensnummer: 30:2024:054 | Sista ansökningsdag: 2024-08-04 | Förvaltning: Sociala omsorgsförvaltningen

Enhetschef inom korttidsverksamhet

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, socialpsykiatri-, och hälso- och sjukvårdsinsatser för nämnda målgrupper. Förvaltningen har cirka 1000 anställda och 45 chefer. Vi är inne i en spännande fas där utvecklings- och förändringsarbete har ett stort fokus med syfte att förbättra kvaliteten för de vi finns till för.

Din nästa arbetsplats

Vi söker dig som är intresserad av ett stimulerande chefsuppdrag där du har stor möjlighet att skapa en meningsfull vardag för personer med rätt till stöd enligt LSS.

Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt ger stöd och service till personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Som enhetschef på sociala omsorgsförvaltningen får du en unik möjlighet att vara med och utveckla dina verksamheter mot förvaltningens nya mål, attraktiv arbetsgivare samt delaktiga och aktiva brukare. Du som enhetschef är direkt underställd verksamhetschef och tillhör en ledningsgrupp om tio enhetschefer som gemensamt arbetar för att driva verksamhetsområdet framåt, både på strategisk och operativ nivå. Utöver korttidsenheten består verksamhetsområdet även av enheterna personlig assistans, boendestöd, LSS- team och Avlösning/Korttid/Ledsagning/Stödfamilj samt Aktivera Borås.

Din nya arbetsplats är belägen mitt i centrala Borås där du sitter tillsammans med resten av förvaltningens enhetschefer. Här finns också närheten till stödfunktioner så som HR, Kvalitet och utveckling och Ekonomi.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef för korttidsboenden som består av tre enheter enligt korttidsvistelse LSS, har du verksamhetsansvar vilket innebär att du ansvarar för personal, arbetsmiljö, budget samt kvalitet och rättssäkerhet i verksamheten. Inom korttidsenheten arbetar idag cirka 25 medarbetare och det råder en mycket god samverkan mellan de tre enheterna. Tillsammans med dina medarbetare ska du verkställa beviljade insatser och arbeta för att våra brukare ska få omsorg av god kvalité. Som enhetschef för korttidsverksamheterna har du även dagligt stöd av bland annat stödpedagog och planerare.

Utifrån politiska och förvaltningsövergripande mål leder du dina medarbetare med ett nära ledarskap genom att du följer upp och analyserar utfallet i dina enheter. Du kommer även samarbeta såväl internt inom förvaltningen som externa parter och myndigheter.

Du som söker

För att lyckas och trivas i rollen har du socionomexamen eller annan högskoleutbildning med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har erfarenhet från ledarskap i tidigare befattningar. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet av LSS-lagstiftningen samt lågaffektivt bemötande kring personer med utåtagerande beteende. Körkort är fördelaktigt då du kommer arbeta både i Fristad och i centrala Borås.

För oss är det viktigt att du som ledare har helheten i fokus och genom ett nära ledarskap har förmågan att stödja, utveckla och engagera dina medarbetare i det dagliga arbetet och i utvecklingen av enheten. Du är analytisk, kvalitetsmedveten och hanterar utmaningar i din verksamhet. Du låter analys vägleda dig i ditt beslutsfattande. Att vara serviceinriktad är en självklarhet för dig. Vi tror också att du förblir motiverad i ditt arbete och har förmåga att motivera andra till att nå förvaltningens mål.

För att kunna driva utvecklingen framåt krävs också ett gott samarbete chefskollegor emellan och du är därför en god lagspelare. Utöver ditt eget ansvarsområde förväntas du att aktivt delta i förvaltningens utvecklingsprocesser där samverkan med andra verksamhetsområden och verksamheter är viktig.

Du förväntas att kommunicera med interna såväl externa parter, således har du förståelse för vikten av tydlig kommunikation. Därför ser vi det också viktigt att du kan uttrycka dig flytande i svenska i både tal och skrift.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Jonatan Halling Moreno, Rekryterande chef
E-post: jonatan.halling@boras.se
Telefon: 033-35 86 76

Borås Stads växel, Facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Förutom ett meningsfullt arbete får du som chef i Borås Stad också ta del av ett gediget chefsutvecklingsprogram som ger dig som är ny chef i Borås Stad goda förutsättningar för ditt uppdrag. Som chef får du även tillgång till olika forum för dialog och stöd i ditt ledarskap. Borås Stad erbjuder också ett generöst flextidsavtal, semesterväxling och flera andra fina förmåner. Läs mer om dina förmåner som anställd.

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Innan erbjudande om anställning behöver ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-08-04.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Undersköterska

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska till Margaretagatan 9 i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Om att arbeta i Borås Stad

En man som står i en båt och fiskar med metspö.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom vård och omsorg

Ett jobb inom vård och omsorg är kanske det yrkesområde som bjuder på mest variation? Möt några av alla de medarbetare med olika yrken som jobbar här.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare med dragspel på magen framför en klass med gymnasieelever. 

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol