Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Lisa Czolowski, biträdande rektor

Lisa Czolowski stöttar sina kollegor på andra förskolor att utveckla undervisningen.

Porträtt på biträdande förskolechef Lisa Czolowski.

Berätta, vad gör du på jobbet?
– Jag är biträdande rektor och i den rollen har jag en fot i förskolan och en på förvaltningen. Jag har även ett uppdrag att på tio procent av min tjänst jobba med ett arbetssätt som heter Bedömning för lärande, BFL. Vi är tre förskollärare som sprider arbetssättet genom att föreläsa för kollegor, leda nätverk och på andra sätt stötta förskolor att utveckla kvaliteten i undervisningen.

Hur hamnade du här?
– Efter att ha vikarierat i förskola så kände jag att det var det här jag ville jobba med. Jag utbildade mig till förskollärare och efter examen fick jag en tjänst i Svaneholm. Min chef uppmärksammade att jag var ganska drivande. Efter hand fick jag fler och fler mindre uppdrag, jag gick en del utbildningar och blev arbetslagsledare. För den som arbetar i förskola finns det olika riktningar att fördjupa sig inom, beroende på vad det är man brinner för.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att jobba i förskola?
– Personligheten är viktig. Att jobba i förskola passar för någon som är trygg, positiv och gillar utmaningar, i och med att du arbetar i arbetslag och tillsammans med barn. När man skapar ett gott klimat, där man har respekt för varandra och skapar relationer, då är det fantastiskt att jobba i barngrupp. Även om vissa dagar kan vara tuffa så får man så mycket tillbaka, det är ett fantastiskt yrke att få jobba med barn!

Senast ändrad: 2019-10-09 10.45

Ändrad av:

Dela sidan: Lisa Czolowski, biträdande rektor

g q n C