Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Hållbart arbetsliv

I Borås Stad arbetar vi för ett hållbart arbetsliv, både för dig som medarbetare och för miljön. Detta gör vi genom att arbeta strukturerat för att minska vår miljöpåverkan och vi har med frågan om miljöhänsyn i de beslut som fattas och i våra verksamheter. Som exempel är ett av våra miljömål att alla medarbetare och politiker ska ha genomgått en miljöutbildning. Vi väljer i första hand alltid hållbara alternativ vid resor enligt de riktlinjer som finns.

För dig som medarbetare finns flera initiativ som syftar till att skapa förutsättningar för att du som medarbetare ska kunna ha en hållbar livsstil. Vi erbjuder möjligheten att hyra cykel till ett förmånligt pris som en av våra personalförmåner. På så sätt vill vi underlätta miljövänliga transporter till och från ditt arbete. Vi uppmuntrar till resande med kollektivtrafiken och du har möjlighet att via Borås Stad köpa årskort till kollektivtrafiken till förmånligt pris.

Vissa yrkesgrupper har möjlighet till flextid, som innebär att du kan reglera din arbetstid inom vissa ramar. Det gör det möjligt för dig att, utifrån vad verksamheten tillåter, anpassa dina arbetstider till kollektivtrafik och samåkning. I yrken där distansarbete är möjligt har vi också ett distansarbetsavtal där du och din chef kommer överens om och planerar eventuellt distansarbete. Både för din och miljöns skull.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Hållbart arbetsliv

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender