Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Hälsofrämjande arbetsplats

Du som arbetar i Borås Stad ska må bra. I kropp och själ, både på jobbet och på fritiden – det är självklart för att du ska kunna och vilja göra ett bra jobb.

Camilla, en av Borås Stads medarbetare.

Målet att hela tiden främja och förbättra hälsan hos medarbetarna i Borås Stad.

Varje år utbildas hälsoinspiratörer som ska inspirera sina kollegor. Dessutom finns det massor av olika roliga och utvecklande aktiviteter att välja på.

MerKraft

Borås Stad har en av Sveriges mest aktiva och kreativa personalklubbar: MerKraft. Mängder av olika aktiviteter skapar trivsel, gemenskap och bättre hälsa på en och samma gång.

Alla som jobbar inom Borås Stad är automatiskt medlemmar i klubben och här finns något för alla åldrar, nivåer och intressen inom till exempel träning och hälsa, kultur och resor.

Tack vare MerKraft kan du testa på nya upplevelser eller skaffa dig hälsosamma vanor tillsammans med kollegor och vänner varje vecka. Några exempel: Lär dig åka längdskidor eller spela bowling, gå kurs i crawl, bugg eller afrodans. Du kan också träna yoga, innebandy eller kettlebell. Och mycket mer. Dessutom hålls föreläsningar, matlagningskurser och resor till bland annat Göteborgsoperan.

Hälsofrämjande aktiviteter

Alla medarbetare välkomnas på Borås Stads årliga arrangemang för bättre hälsa!

Många av förvaltningarna ordnar egna aktiviteter, men utöver det återkommer flera populära, gemensamma arrangemang varje år. Till exempel en inspirerande friskvårdskväll med utställare, föreläsare och prova-på aktiviteter.

Dessutom ges en intressant storföreläsning då både anställda och familjemedlemmar är välkomna. Tidigare föreläsare har varit bland andra inspiratören Olof Röhlander, Claes Smith/Sara Lund som talar om normer och värderingar, Per Johansson från Glada Hudik och teologen och psykoterapeuten Egon Rommedahl.

Senast ändrad:

Dela sidan: Hälsofrämjande arbetsplats

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender