Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Annie Ternander, biståndshandläggare

Läs om varför Annie Ternander trivs så bra med sitt arbete.

Biståndshandläggare Annie Ternander, på sitt kontor.

Vad är din titel?

Jag är biståndshandläggare inom myndighetsdelen på Vård- och äldreförvaltningen. Biståndshandläggarna har en geografisk indelning och jag jobbar mot Sjöbo.

Hur länge har du arbetat i Borås Stad?

Jag började som så kallad, passungdom en sommar på vård- och omsorgsboendet Agamemnon (Österlånggatan) sedan har jag varit inom hemtjänsten och på dagverksamhet. När jag studerade till socionom på Göteborgs universitet gjorde jag min VFU (Verksamhetsförlagd utbildning) här som biståndshandläggare under en termin. Det var jätteroligt och lärorikt! Det var det man längtat efter hela utbildningen, att få komma ut och se yrket på riktigt. Jag tycker absolut att man ska försöka göra sin praktik på en arbetsplats där man kan tänka sig att fortsätta jobba. Det blir som att man får en extra lång introduktion. Jag fick ett jättebra mottagande! Alla var måna om att ge ett gott bemötande och var väldigt hjälpsamma. Jag fick lära mig hela yrket samtidigt som jag fick möjlighet att reflektera. Fick också en bra bild av vad andra yrkeskategorier gör och hur allas insatser hänger ihop så man förstår det stora sammanhanget. Direkt efter min VFU blev jag timanställd och sedan januari 2017 är jag tillsvidareanställd på heltid.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Det var självklart för mig att stanna kvar här och jobba. Jag trivs med de varierande arbetsuppgifterna och sedan var det mycket roligare att jobba med äldre än vad jag trodde! Det är en sådan stor bredd och variation. Vår målgrupp är personer över 65 år vilket innebär att man får träffa många olika individer med olika behov. Diagnoser försvinner ju exempelvis inte bara för att man fyllt 65. Det här är ett yrke som innebär att man hela tiden utvecklas och man får otroligt mycket erfarenhet och variation i arbetet. Man får träffa så många olika människor och man får också variation genom att göra hembesök.

Om du fick välja en sak att förbättra i ditt yrke, vad skulle det vara?

Det är ofta svåra ärenden och en bred problematik, det kan exempelvis vara psykisk ohälsa inblandad. För att kunna göra ett ännu bättre jobb hade jag önskat större kunskap om psykisk ohälsa både hos mig själv och hos andra personer runt om. Det är spännande med äldre och åldrande. Det känns som ett eftersatt område där det finns mycket möjligheter till förbättring och utveckling och det är spännande att få vara med och utveckla detta.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra arbetsmiljö?

Det är att man ska göra det man hinner. I det här jobbet finns det ju alltid mer att göra men jag tror att man behöver inse att man måste kunna dra gränser och att det är gott nog. Jag uppskattar att jag alltid kan bolla med mina kollegor och ha ett väldigt öppet klimat.

Hur vill du locka andra att utbilda sig till biståndshandläggare?

Jag känner att jag har ett värdefullt arbete och att jag kan göra skillnad! Jag får ge mycket men så får jag också mycket tillbaka. Variationen ger mycket energi och så får man en bra och bred grund att stå på. En stor fördel med att jobba inom Vård- och äldreförvaltningen är att jag vill utvecklas här. Jag älskar att bo i Borås och att jobba som biståndshandläggare är ett jätteroligt jobb.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Annie Ternander, biståndshandläggare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender