Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Filip Bergenzaun, undersköterska hemtjänsten

Det här är Filip Bergenzaun - läs vad han säger om sitt arbete som undersköterska.

Undersköterskan Filip Bergenzaun i samtal med kollega.

Det bästa med mitt arbete är...

... mina kollegor och självklart att få träffa de människor som behöver vår hjälp. Det är en underbar känsla när våra *brukare är nöjda med det vi har hjälpt dem med.

Om du fick välja en sak att förbättra i ditt yrke, vad skulle det vara?

Att personal ska försöka att inte fokusera så mycket på våra tider. Tider mellan besök men också hur lång tid ett besök tar. Jag försöker tänka så och jag tror att personal generellt skulle må bättre av det. Alltså förbättra tänkandet i hur vi jobbar och inte gnälla på tiderna. Om ett besök till exempel tar 30 minuter men att besöket är planerat till 20 minuter så strunta i det. Det är inte det som är det viktiga, det viktiga är att vår brukare får bra hjälp och då ska det inte spela någon roll hur lång tid besöket tar. Strunta i om rasten blir kortare för att man tagit sig extra tid hos någon brukare. Jag har aldrig varit på ett jobb där personal är så inbitna på att få sin rast enligt planerad tid.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra arbetsmiljö?

Komma med gott humör! En självklarhet och det är något som sprider sig.

Mitt arbete känns meningsfullt eftersom…

...det är en härlig känsla när våra brukare känner sig nöjda. De ska respekteras, för de har varit i min situation en gång i livet och de har varit med att bygga upp vårt samhälle. Sen är det kul att många kollegor har invandrarbakgrund för då kan man lära dem om vår kultur och de kan lära oss om sin kultur.

Hur vill du locka andra att utbilda sig till undersköterska?

Jag tycker att fler borde bli undersköterska för att man får perspektiv på livet. Man får tänka på vad som är viktigt i livet och man kan på sätt och vis lära sig mycket om sig själv. Självklart är det ett kul och varierande jobb. Gillar man att träffa människor är det grymt bra jobb!


*I Borås Stad använder vi ordet brukare för personer som tar del av den service och de tjänster vi utför. I det här fallet betyder brukare oftast äldre personer, men det kan även vara yngre människor som också får del av till exempel hemtjänst.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Filip Bergenzaun, undersköterska hemtjänsten

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender