Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Veronica Hullegård, rektor

Veronica Hullegård började som barnskötare och är idag rektor inom förskolan.

Porträtt på förskolechef Veronica Hullegård.

Du är rektor, vad gör du på jobbet?

– Det är väldigt varierat, men framför allt leder jag det pedagogiska arbetet och har ansvar för personal och budget. Man är både chef och ledare och till vår hjälp har vi rektorer väldigt bra stödfunktioner som biträdande rektor, specialpedagoger, HR-personal och ekonomer för att nämna några. Jag tycker att det är ett fantastiskt kul jobb, samtidigt som det är väldigt utmanande. Jag samarbetar med många olika människor och funktioner, men har även kvar mina möten med barnen ute i verksamheten och alla pedagoger. Att få möjlighet att påverka barnens dag och undervisning, att de får möjligt att utvecklas i förskolan och ha det bra, det tycker jag är roligt. Jag får förmånen att röra mig runt till mina olika förskolor och se de fantastiska saker de gör.

Vad gjorde du innan du blev rektor?

– Efter ett antal år som barnskötare i förskolan så validerade jag, alltså läste till det jag behövde, för att bli förskollärare. Jag har alltid tyckt att det har varit roligt att gå till jobbet och jobba i barngrupp, men 2016 såg jag att man sökte förskolechefer. Då hade jag jobbat i barngrupp sedan 1989 och kände att det kanske var dags att utmana mig lite mer på ett annat sätt.

Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att arbeta i förskola?

– Först och främst behöver man ha ett brinnande intresse för att arbeta med barn. Det är grunden, och att vara med barnen är fantastiskt roligt! Leken är vårt verktyg för att bedriva undervisning och vi arbetar efter en läroplan, det är det inte alla som tänker på. Det är ett väldigt kreativt arbete där du samarbetar med många människor och du har stor möjlighet att påverka barns möjlighet att lyckas. Du lägger grunden för barnens lärande, och det är väldigt varierande och lustfyllt. Du kan ha undervisning inne och ute och på många olika sätt. Det är samtidigt ett utmanande arbete, i och med att vi ska möta varje barns behov och ge alla barn möjlighet att lära sig och lyckas.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Veronica Hullegård, rektor

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender