Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Feriearbete

Feriearbete är för dig som är född 2004 -2006 och folkbokförd i Borås Stad. Vi erbjuder arbete under veckorna 24-31 i kommunen, kommunala bolag och föreningar. Du arbetar tre eller fyra veckor med en sammanlagd arbetstid på 120 timmar.

Du får en inblick i arbetslivet, erfarenheter, referenser och en chans att tjäna pengar.

Vad krävs för att få ett feriearbete?

För att vi ska hantera din ansökan och erbjuda dig ett feriearbete, har du som söker ansvar att göra en komplett ansökan. Du har också ansvar för att söka information om vad det innebär att feriearbeta.

Frågor och svar om feriearbete

Du måste kunna arbeta självständigt en sex eller åtta timmars arbetsdag.

Nytt för i år

Det finns 20 Kultursommarjobb - dans. Du repeterar i grupp under ledning av en koreograf och uppträda på olika platser i Borås. Skriv i din ansökan att du vill jobba med dans.

Borås Kollo vid havet i Espevik erbjuder 4 platser. All personal bor två och två på området. Du arbetar enligt schema 6 timmar per dag 5 dagar i veckan. Schemaläggning på helg kan förekomma. Skriv i din ansökan att du vill arbeta på Borås Kollo.

Ungdomar som promenerar utmed Viskan
Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

Ansökningsperiod 14 februari - 6 mars 2022

Sista ansökningsdagen är 6 mars

Om du inte har gjort någon ansökan innan sista ansökningsdatum eller om din ansökan inte är komplett i fylld har vi inte möjlighet att erbjuda dig feriearbete.

Vi strävar efter att matcha dig mot rätt jobb. I ditt personliga brev är det viktigt att du berättar om dig själv, vad du är intresserad att arbeta med, språkkunskaper, intressen och vad du är bra på. Vi kommer inte ta hänsyn till om du i ditt personliga brev uppger veckor/dagar då du inte kan arbeta.

Var noga med att uppge din fullständiga adress, e-postadress och mobilnummer i din ansökan. Om du byter adress, e-post eller telefonnummer måste du ändra detta på Mina sidor så att arbetsgivaren får rätt kontaktuppgifter.

Tacka ja till erbjuden plats

Erbjudandet får du på Mina Sidor. Du måste logga in på Mina Sidor och svara på erbjuden plats i tid, annars går platsen till någon annan. Vi meddelar dig om erbjuden plats senast vecka 21.

Mina Sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anställningen innebär att du följer arbetsplatsens tider, scheman och regler. Arbetsplatsen är din arbetsgivare och är de som styr vilka veckor du blir erbjuden feriearbete. Du kan inte byta arbetsplats och veckor eller vara ledig. Vi erbjuder arbete under veckorna 24-31 i kommunen, kommunala bolag och föreningar. Du arbetar tre eller fyra veckor med en sammanlagd arbetstid på 120 timmar.

Lönen

År 2022 är lönen för dig som inte fyllt 18 år 74,50 kronor i timmen och 80,50 kronor i timmen för dig som fyllt 18 år, semesterersättning ingår i timlönen.

Utdrag ur belastningsregistret

Du som får en plats inom arbetsområdena barn/ungdom, lokalvård eller i verksamheter där barn och unga befinner sig måste begära ut ett utdrag ur belastningsregistret, för att vi ska kunna se att du inte är straffad för allvarliga brott.

  • Skicka ifylld blankett om begäran av utdrag ur belastningsregistret till Rikspolisstyrelsen (adressen finns längst ned på blanketten) i god tid. Det tar cirka två veckor innan du får svar.
  • Lämna svaret till din arbetsgivare senast första arbetsdagen, annars får du inte börja på din tilldelade arbetsplats.

Blankett begäran av utdrag ur belastningsregistret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Dela sidan: Feriearbete

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender