Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Feriearbete

Feriearbete är för dig som är född 2006 -2008 och folkbokförd i Borås Stad. Vi erbjuder arbete under veckorna 25-32 i kommunen, kommunala bolag och föreningar. Arbetsgivaren erbjuder dig arbete under tre eller fyra veckor med en sammanlagd arbetstid på 120 timmar. OBS! Du kan inte själv välja vilka veckor du arbetar under perioden.

Du får en inblick i arbetslivet, erfarenheter, referenser och en chans att tjäna pengar.

Vad krävs för att få ett feriearbete?

För att vi ska hantera din ansökan och erbjuda dig ett feriearbete, har du som söker ansvar att göra en komplett ansökan. Du har också ansvar för att söka information om vad det innebär att feriearbeta.

Frågor och svar om feriearbete

  • Du måste kunna arbeta självständigt.
  • Arbetstid är sex eller åtta timmar/arbetsdag.
Ungdomar som promenerar utmed Viskan

Har du frågor om din ferieanställning, lön, skattejämkning eller bankkonto kontakta din arbetsplats. Kontaktuppgifter till arbetsplatsen hittar du på Mina sidor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

Ansökningsperiod 12 februari till 3 mars.

Sista ansökningsdagen är 3 mars

Om du inte har gjort någon ansökan innan sista ansökningsdatum eller om din ansökan inte är komplett i fylld har vi inte möjlighet att erbjuda dig feriearbete.

Vi strävar efter att matcha dig mot rätt jobb. I ditt personliga brev är det viktigt att du berättar om dig själv, vad du är intresserad att arbeta med, språkkunskaper, intressen och vad du är bra på. Vi kommer inte ta hänsyn till om du i ditt personliga brev uppger veckor/dagar då du inte kan arbeta.

Var noga med att uppge din fullständiga adress, e-postadress och mobilnummer i din ansökan. Om du byter adress, e-post eller telefonnummer måste du ändra detta på Mina sidor så att arbetsgivaren får rätt kontaktuppgifter.

Tacka ja till erbjuden plats

Erbjudandet får du på Mina Sidor. Du måste logga in på Mina Sidor och svara på erbjuden plats i tid, annars går platsen till någon annan. Vi meddelar dig om erbjuden plats senast vecka 22.

Mina Sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anställningen innebär att du följer arbetsplatsens tider, scheman och regler. Arbetsplatsen är din arbetsgivare och är de som styr vilka veckor du blir erbjuden feriearbete. Du kan inte byta arbetsplats och veckor eller vara ledig. Vi erbjuder arbete under veckorna 25-32 i kommunen, kommunala bolag och föreningar. Du arbetar tre eller fyra veckor med en sammanlagd arbetstid på 120 timmar.

Lönen

År 2024 är lönen för dig som inte fyllt 18 år 78 kronor i timmen och 84 kronor i timmen för dig som fyllt 18 år, semesterersättning ingår i timlönen.

Utdrag ur belastningsregistret

Du som får en plats inom arbetsområdena barn/ungdom, lokalvård eller i verksamheter där barn och unga befinner sig måste begära ut ett utdrag ur belastningsregistret, för att vi ska kunna se att du inte är straffad för allvarliga brott.

  • Skicka ifylld blankett om begäran av utdrag ur belastningsregistret till Rikspolisstyrelsen (adressen finns längst ned på blanketten) i god tid. Det tar cirka två veckor innan du får svar.
  • Lämna svaret till din arbetsgivare senast första arbetsdagen, annars får du inte börja på din tilldelade arbetsplats.

Blankett begäran av utdrag ur belastningsregistret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Feriearbete

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender