Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Feriearbete för dig med särskilda behov

I Borås Stad kan du ansökan om feriearbete om du har särskilda behov. Med särskilda behov menar vi att du är en tonåring med till exempel ADHD, Aspergers syndrom, intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning), dyslexi, rörelsehinder, hörselsvårigheter, synnedsättning eller andra funktionsnedsättningar som påverkar din vardag.

Du kan få extra handledning

Du måste kunna arbeta självständigt men vi har möjlighet att erbjuda dig extra handledning informativt och kommunikativt. Vi har ingen möjlighet att ha en enskild person som stöd i arbetet för feriearbetaren.

Vi strävar efter att erbjuda så bra tillgänglighet som möjligt och vill matcha dig mot rätt jobb. Därför är det viktigt att du i din ansökan ger oss information om vilket stöd informativt och kommunikativt du behöver. Du får en introduktion i arbetslivet och utför vanliga arbetsuppgifter med en sammanlagd arbetstid upp till 120 timmar beroende på hur din arbetsförmåga ser ut.

Vem kan söka?

  • Född 2003 -2005
  • Folkbokförd i Borås Stad.

l

Självservice

Ansökningsperioden är avslutad.

Sista ansökningsdagen är 7 mars. Om du inte har gjort någon ansökan innan sista ansökningsdatum eller om din ansökan inte är komplett i fylld så har vi inte möjlighet att erbjuda dig feriearbete.

Var noga med att uppge din fullständiga adress, mejladress och mobilnummer i din ansökan. Om du byter adress, e-post eller telefonnummer måste du anmäla det till oss så att arbetsgivaren har rätt uppgifter.

Efter mottagen ansökan kommer du och din vårdnadshavare kallas till ett obligatoriskt matchningssamtal för att kunna erbjuda dig arbete.

Tacka ja till erbjuden plats

Erbjudandet får du på Mina Sidor. Du måste logga in på Mina Sidor och svara på erbjuden plats i tid, annars går platsen till någon annan. Vi meddelar dig om erbjuden plats senast vecka 21.

Mina Sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så fungerar din anställning

Anställningen innebär att du följer arbetsplatsens tider, scheman och regler. Arbetsplatsen är din arbetsgivare och är de som styr vilka veckor du blir erbjuden feriearbete. Tänk på att du inte kan byta arbetsplats eller vara ledig. Vi erbjuder arbete under veckorna 24-31 i kommunen, kommunala bolag och föreningar.

Lönen

År 2021 är lönen för dig som inte fyllt 18 år 73 kronor i timmen och 79 kronor i timmen för dig som fyllt 18 år, semesterersättning ingår i timlönen.

Utdrag ur belastningsregistret

Du som får en plats inom arbetsområdena barn/ungdom, lokalvård eller i verksamheter där barn och unga befinner sig måste begära ut ett utdrag ur belastningsregistret, för att vi ska kunna se att du inte är straffad för allvarliga brott.

  • Skicka ifylld blankett om begäran av utdrag ur belastningsregistret till Rikspolisstyrelsen (adressen finns längst ned på blanketten) i god tid. Det tar cirka två veckor innan du får svar.
  • Lämna svaret till din arbetsgivare senast första arbetsdagen, annars får du inte börja på din tilldelade arbetsplats.

Blankett begäran av utdrag ur belastningsregistre Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.t.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Feriearbete för dig med särskilda behov

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol