Meny

Meny

Förvaltningschef till Förskoleförvaltningen

Det går bra för Borås. Vi är 110 000 invånare och växer i en folktät region där 1,5 miljoner människor bor inom 10 mil. Allt fler upptäcker också en stad inbäddad i parker och gröna områden där det alltid är nära till naturen men också till ett levande centrum med mötesplatser, ett rikt kulturliv och ett växande näringsliv.

Nu söker vi dig som vill leda och utveckla en förskola som främjar kreativitet och ger våra barn de bästa förutsättningarna för framtiden. Du kommer att ha fokus på lärande i ett livslångt perspektiv – i en verksamhet som står inför både spännande utmaningar och fantastiska möjligheter. Välkommen till Borås!

Vi ser fram emot att träffa dig

Vi är 1 200 medarbetare som jobbar med 6 000 barn i 84 förskolor. Dessutom har vi sex öppna förskolor, tre familjecentraler och stödfunktioner centralt placerade på förvaltningen. Vår organisation är utvecklad utifrån tillitsbaserad styrning och ledning där ökad delaktighet och inflytande – från såväl barn och föräldrar som medarbetare – är en del av ett systematiskt kvalitetsarbete. För att lyckas med detta och uppnå våra mål krävs ett starkt och tydligt ledarskap, där såväl chefer som medarbetare inom förvaltningen får ett professionellt stöd i sitt arbete.

En roll med stort ansvar och många möjligheter

Som förvaltningschef har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla verksamheten. Specifikt innebär det ansvar för ekonomi, nämndprocess, verksamhet, personal, systematiskt kvalitetsarbete och arbetsmiljö. Du leder förvaltningens ledningsgrupp och samverkansgrupp och har dessutom personalansvar för medarbetarna i ledningsgruppen som består av två verksamhetschefer, samt funktionscheferna för barnhälsa, ekonomi, HR, administration och kvalitet och utveckling.

I din roll samverkar du med övriga förvaltningar i Borås Stad och har ett brett kontaktnät med andra aktörer i regionen. Du ingår också, tillsammans med övriga förvaltningschefer, i kommunens ledningsgrupp som leds av Kommunchefen.

Det här har du med dig till oss

För att lyckas i rollen som vår förvaltningschef ser vi att du har god erfarenhet av att leda andra chefer och har arbetat i en målstyrd politisk organisation. Du är också väl förtrogen med kommunala och statliga styrdokument som berör förvaltningens verksamhetsområde. I ditt CV finns självklart adekvat akademisk utbildning för tjänsten, till exempel en pedagogisk examen eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Kanske har du dessutom erfarenhet av att arbeta med utbildningsfrågor? Då kan du vara helt rätt för oss.

Vi letar efter dig som är positiv, entusiasmerande och utvecklingsinriktad. Du har en inkluderande ledarstil där samverkan, delaktighet och förankring är nycklar till ett framgångsrikt lednings- och utvecklingsarbete. Vi tror också att du:

  • Är prestigelös och har lätt för att engagera.
  • Är lyhörd, professionell och bra på att bygga nätverk.
  • Har lätt för att kommunicera både i tal och skrift.

Genom att du är kvalitets- och utvecklingsinriktad vet du också hur du omsätter nationella styrdokument samt Borås Stads och nämndens vision och långsiktiga mål till aktiviteter och mätbara resultat.

Vi ser fram mot din ansökan

Borås Stad kan erbjuda en central position och ett viktigt uppdrag för dig som på allvar vill vara med och skapa ett bättre liv för alla boråsare, stora som små. Låter det intressant? Då vill vi att du hör av dig med din ansökan senast den 31 mars.

I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta

Pia Strandh
Telefon: 073-340 92 13

Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret på cordovancareer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-03-11 10.35

Ändrad av:

Dela sidan: Förvaltningschef till Förskoleförvaltningen

g q n C

p

Kontakt