Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Dzenan Ganíc, enhetschef

Dženan Ganíc är 40 år och chef på Integrationsenheten. Han kom till Sverige som flykting när han var sexton år och arbetar i dag med att skapa vägar in i samhället för många nyanlända.

Jag stärker Borås. Varje dag.

Integration är vår tids största och viktigaste fråga, men många koncentrerar sig bara på problemen. Jag fokuserar på lösningarna. Varenda ny boråsare är en tillgång och arbete är nyckeln till en lyckad integration. Arbetsmarknad och integration – det är vad jag brinner för. De som känner mig skulle beskriva mig som oerhört engagerad, men det vi gör ska inte baseras på känslor eller tyckande, utan fakta. Borås har en bra arbetsmarknadspolitik och låga försörjningssiffror jämfört med många andra städer. Vi får ofta besök från andra kommuner som vill lära sig av hur vi jobbar med integrationsfrågorna. Så vi vet att det vi gör är bra.

Ofta handlar det om att tänka kreativt, som när vi skapade en särskild SFI-utbildning för icke läs- och skrivkunniga. Jag glömmer aldrig en av deltagarna som berättade att hon inte vågat åka buss tidigare för att hon inte kunnat läsa. En sådan berättelse ger mig styrkan och drivet att jobba vidare med de allra mest utsatta och svaga i samhället och hjälpa dem att bli stolta boråsare.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Dzenan Ganíc, enhetschef

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol