Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Emma Carlqvist, socialsekreterare

Emma Carlqvist är socialsekreterare och hjälper varje dag människor i en utsatt livssituation. I jobbet på Individ- och familjeomsorgen möter hon boråsare med missbruksproblematik.

Jag lyssnar på människor. Varje dag.

I mitt jobb tar jag emot och utreder ansökningar och anmälningar som gäller folk som far illa på grund av missbruk av till exempel alkohol, narkotikaklassade läkemedel eller droger. Många mår dåligt psykiskt och drabbas ekonomiskt, inte bara missbrukaren själv utan också anhöriga och barn.

Alla har sin historia. Ofta tragisk, men alltid intressant. För mig är det viktigt att möta människan bakom och lyssna för att förstå hur livet blivit som det blivit. Då kan vi hitta rätt lösningar och stötta klienterna i att få ordning på sina liv igen. Inte göra jobbet åt dem men guida dem rätt. Det kan vara med hjälp av vård eller behandling, kanske att skaffa dem en bostad så att de får möjlighet till jobb.

Vissa möten påverkar mig mer än andra. Som när unga far illa eller om mina klienter påminner om mig eller någon nära mig. Men jag blir också inspirerad att göra mer, till exempel jobba ännu mer förebyggande.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Emma Carlqvist, socialsekreterare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol