Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Frida Winbo, grundskollärare

Frida Winbo är grundskollärare på Sjöboskolan där hon jobbar i årskurs 4–6. Som lärare ger hon människor rätt verktyg för att utvecklas och växa – verktyg som de bär med sig genom hela livet.

Jag ser människor växa. Varje dag.

Att vara lärare handlar om mycket mer än att undervisa. Att visa hur man läser, skriver och räknar eller lära eleverna världens alla länder är en viktig del av yrket, men det handlar också om att förbereda eleverna för samhällets växande krav och ge dem trygghet och att våga tro på sig själva. Att veta vad man är bra på och våga tro på sin egen förmåga, det är något jag vill att alla mina elever ska ha med sig när de går ut från Sjöboskolan.

Jag har jobbat som lärare sedan 2009 och alltid på Sjöboskolan. Här möter vi elever med olika bakgrund och erfarenheter, något som gör mitt arbete utmanande men där jag också känner att jag kan göra skillnad.

Det bästa med mitt arbete är att få se eleverna växa och deras glädje och stolthet när de lyckas. Inte minst hos de som har det lite svårare i skolan – glädjen hos dem är svårslagen. Att få följa elevernas utveckling
är något som gör att läraryrket verkligen känns meningsfullt varje dag. Det känns också meningsfullt att få vara med och jobba för elevernas framtid och därigenom hela Borås framtid.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Frida Winbo, grundskollärare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol