Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Jessica Johansson, enhetschef

Som enhetschef för Sjöbo bibliotek och Stadsbibliotekets supportenhet är Jessica Johansson varje dag en del av en viktig samhällsfunktion där boråsarna kan mötas, bildas och utvecklas.

Jag berikar boråsarna. Varje dag.

Jag tycker om att vara en del av något så föränderligt som biblioteksverksamheten. Vi följer hela tiden samhällets utveckling och förändrar verksamheten därefter. Inom biblioteken erbjuder vi fri tillgång till information och kultur, men vi jobbar även aktivt med integration och språkutveckling. Ett rikt språk är något som berikar och gör hela livet enklare.

Biblioteken har allt mer blivit en plats för människor att mötas och vara på, inte minst för dem som är trångbodda. För dem blir biblioteket ett extra vardagsrum där de kan läsa, studera eller bara umgås. Inom biblioteksverksamheten har vi också i uppdrag att utjämna klyftor i samhället. Det gör vi bland annat genom teknikstöd, vårt språkutvecklande uppdrag och vårt bildningsuppdrag.

Jag har jobbat som enhetschef sedan 2011 och för Sjöbo bibliotek sedan 2017. Sjöbo ligger i riskzonen för att bli ett utsatt område men det är mycket som pågår för att motverka det. Det känns meningsfullt för mig att få vara en del i det arbetet och få bidra till ett bättre samhälle.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Jessica Johansson, enhetschef

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol