Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Vikarie för bibliotek, museum och reception

Vi söker timvikarier till:

  • Bibliotek
  • Museum
  • Receptioner

Utdrag ur belastningsregistret

För att du ska få arbeta inom verksamheterna måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Vilket är en av de bakgrundskontroller som kan göras vid eventuell anställning. 

Blankett: Begäran om utdrag från belastningsregistret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Exempel på tjänster och vilka kvalifikationer de kräver

Vikariera som bibliotekarie

Som vikarie på biblioteken arbetar du på stadsbiblioteket, folkbibliotek och/eller skolbibliotek med sedvanliga biblioteksuppgifter. Du arbetar dagtid, kvällar och helger.

Kvalifikationer: Du studerar till bibliotekarie eller har en bibliotekarieutbildning för arbete inom biblioteksverksamhet.

Vikariera som museivärd

Borås Stad har tre museer: Textilmuseet, Borås museum och Borås Konstmuseum. Som museivärd arbetar du främst med att ta emot besökare och få dem att känna sig välkomna samt ha tillsyn över vad som händer i lokalerna och besvara besökarnas frågor. Att ta emot grupper och hålla konstvisningar kan också vara aktuellt.

Kvalifikationer: Du läser eller har läst kulturhistoria, konstvetenskap, slöjd eller liknande utbildning, alternativ annan erfarenhet av service och guidning. Kassavana och hög servicekänsla är viktigt.

Receptionist

Som receptionist är du den person våra besökare först möter. Du arbetar med biljettförsäljning samt svarar på frågor.

Kvalifikationer: Kassavana önskvärd och en genuin servicekänsla ett krav.

Vikariera som kulturskolepedagog

Borås Kulturskola består av många olika verksamheter och du behöver i din ansökan ange vilket eller vilka instrument och ämnen som du vill undervisa i. Meriterande är om du har en bakgrund som estetelev eller gått på musikfolkhögskola.

Kvalifikationer: Du har kunskaper i det ämne du anger och det krävs en musikalisk bakgrund. Utdrag ur belastningsregistret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett krav.

Gör en intresseanmälan

Om du är intresserad av att arbeta som vikarie kan du göra en intresseanmälan här nedan. Du anger själv när du kan arbeta och behöver inte vara tillgänglig varje dag. Du ska ha möjlighet att, med kort varsel, vikariera från några timmar till en längre tid.

Vi vill ha så aktuell intresselista som möjligt, vilket gör att vi rensar med jämna mellanrum. Har du inte hört något från oss på tre månader och fortfarande är intresserad, ber vi dig göra en ny intresseanmälan.

Senast ändrad:

Dela sidan: Vikarie för bibliotek, museum och reception

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol