Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vikarie för grundskola och gymnasieskola

Ser du dig själv som en god ledare och förebild och vill du vara med när vi formar framtiden för Borås Stads elever? Då är du välkommen till ett stimulerande uppdrag som vikarie inom Grundskoleförvaltningen och Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Vi söker både obehöriga och behöriga lärare. För dig som är obehörig är det ett tillfälle att skaffa dig erfarenhet och referenser som du kommer ha nytta av oavsett vad du arbetar med i framtiden. För dig som är behörig är detta en möjlighet att testa på flera olika skolor och knyta kontakter. Som vikarie är du timanställd och lägger själv in tider (tillgänglighet) när du kan arbeta. Det är skolans behov som styr och arbetstiden är förlagd på dagtid mellan 05.30-18.00 måndag till fredag. Skolornas behov kan uppstå med kort varsel det är därför bra om du har möjlighet att vara öppen för att vikariera där behovet uppstår.

Det finns även möjlighet för dig som är intresserad av kulturämnen att vikariera inom Kulturskolan. När du vikarierar i Kulturskolan undervisar du i olika konstnärliga ämnen som musik, dans, bild, teater och drama i grundskolan. Du undervisar även i Kulturskolans verksamhet på Simonsland.

Din anställning

Du blir timanställd via Bemanningsenheten pedagogik. Tjänsterna är tidsbegränsade med sysselsättningsgrad efter behov. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

I skolan vikarierar du som antingen obehörig eller behörig elevassistent, fritidspedagog eller lärare.

I grundskolan ingår dagligt ansvar och arbete med barn och ungdomar från förskoleklass till årskurs 9. Som lärare är din arbetsuppgift att självständigt hålla i klassundervisning och att ge stöd till eleverna. Du väljer själv om du vill gå in i årskurs F-6, 7-9 eller båda. Du förväntas hålla i alla ämnen utifrån färdigt lektionsmaterial.

Arbetar du som fritidspedagog är din uppgift att erbjuda en meningsfull tid i fritidshem före och efter skolan. Du arbetar även under lektionstid och är då ett stöd i klassrummet.

Som elevassistent arbetar du med elever som behöver extra stöd antingen i klassrummet, på raster och på fritidshemmet.

Vikarierar du i gymnasiet så arbetar du som lärare där du bedriver självständig klassundervisning.

Som vikarie arbetar du inte enbart på en skola, utan du kan komma att arbeta på flera olika skolor inom Borås Stad.

Hos oss står barnen och ungdomarna självklart i fokus och vi har stor tilltro till deras förmågor och kompetens. Tillsammans med övriga kollegor i skolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje elev och för hela elevgruppen.

När du efter en tid har testat på yrket och både du själv och verksamheten tycker att det fungerar väl finns det även möjlighet till att bli erbjuden ett längre vikariat.

Mer information för dig som blir timanställd vikarie Länk till annan webbplats.

Du som söker

Vi söker dig som med glädje och kunskap vill vara med och ge eleverna en trygg, kreativ, lärorik och positiv tid i skolan. Du är engagerad och har ett professionellt bemötande mot elever, vårdnadshavare och kollegor. Dina arbetsuppgifter och arbetsplatser är varierande och du behöver därför vara öppen för att anpassa dig i ditt arbete. Du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt. Du ska vara intresserad av att ge god omsorg och att undervisa, för att på så sätt uppmuntra elevernas utveckling och lärande.

Har du relevant utbildning eller erfarenhet av arbete med barn och ungdomar är det positivt, men inget krav. Då kommunikation är en viktig del i skolan är det ett krav att du behärskar det svenska språket väl i tal, skrift och förståelse. Har du körkort och tillgång till bil är det meriterande.

Om du söker till Kulturskolan ser vi helst att du har en musikalisk bakgrund. Ange i din ansökan vilket eller vilka instrument du kan undervisa i. Meriterande är även om du har en bakgrund som estetelev eller gått på musikfolkhögskola.

Gör en intresseanmälan

Om du är intresserad av att arbeta som vikarie i skola skickar du in en intresseanmälan.

Urval och intervju sker löpande. Vi ringer upp dig som går vidare till en intervju. Annars får du e-post med återkoppling. Om du inte blir erbjuden en timanställning första gången du söker, kan det finnas många olika orsaker till detta. Är du fortsatt intresserad ber vi dig göra en ny intresseanmälan efter tre månader då behovet kan se annorlunda ut.

Eftersom du kan komma att arbeta inom förskola eller skola krävs det att du visar upp ett utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar att du beställer ett utdrag från belastningsregistret i god tid, eftersom det tar cirka två veckor att få hem det på posten. Du kommer dock enbart att uppvisa belastningsregister om du får ett erbjudande om timanställning.

Beställ utdrag från belastningsregistret (Polisen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Vikarie för grundskola och gymnasieskola

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender