Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vikarie för museum och växeltelefoni

Välkommen till ett varierande och stimulerande uppdrag som vikarie på våra muséer eller som växeltelefonist.

Din nästa arbetsplats

Vill du vara med och stötta upp som vikarie i Borås Stads tre museér – Textilmuseet, Borås museum eller Borås Konstmuseum eller som vikarie i Borås Stads växel? Detta är ett bra sätt att få prova på att arbeta i någon av våra verksamheter ovan och få arbetslivserfarenhet samt att kunna kombinera arbete med exempelvis studier eller annat arbete. Som vikarie är du timanställd och du lägger själv in tider (tillgänglighet) när du kan arbeta. Det är verksamhetens behov som styr och arbetstiden är förlagd på dagtid samt helger. Behov kan uppstå med kort varsel det är därför bra om du har möjlighet att vara öppen för att vikariera där behovet uppstår.

Din anställning

Du blir timanställd via Bemanningsenheten pedagogik. Tjänsterna är tidsbegränsade med sysselsättningsgrad efter behov. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Museivärd

När du vikarierar som museivärd kommer du främst arbeta med att ta emot besökare och få dem att känna sig välkomna, ha tillsyn över vad som sker i lokalerna och besvara besökarnas frågor. Att ta emot grupper och hålla konstvisningar kan också bli aktuellt. Som museivärd kan du även får arbeta inom reception. När du vikarierar i receptionen är du den person våra besökare först möter. Du arbetar med biljettförsäljning och svarar på frågor.

Interiörbild från konstmuséet med tavlor på väggarna och några skulpturer/installationer i mitten av rummet.

Växeltelefonist

Du kommer att svara på inkommande samtal till växeln från medborgare via telefon och hänvisa vidare inom Borås Stad.

Du som söker

Vi söker dig som har ett reflekterande arbetssätt och lätt för att samarbeta och kommunicera. Du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt. Då kommunikation är en viktig del i arbetet är det ett krav att du behärskar det svenska språket väl i tal, skrift och förståelse.

Museivärd

Har du läst eller läser kulturhistoria, konstvetenskap, slöjd eller liknande utbildning, eller om du har annan erfarenhet av service och guidning, är du välkommen att lämna en intresseanmälan. Vi söker dig som har servicekänsla, kassavana, engagemang och ett professionellt bemötande mot besökare.

Växeltelefonist

Du behöver ha avslutat en gymnasieutbildning. Meriterande är om du har utbildning inom kundkommunikation och bemötande eller har erfarenhet från arbete inom kundtjänst eller som telefonist, men det är inget krav. Vi söker dig som har lätt för att bemöta människor och vill ge god service.

Mer information för dig som blir timanställd vikarie Länk till annan webbplats.

Gör en intresseanmälan

Om du är intresserad av att arbeta som vikarie på museum eller inom telefonväxeln, skickar du in en intresseanmälan.

Urval och intervju sker löpande. Vi ringer upp dig som går vidare till en intervju. Annars får du e-post med återkoppling. Om du inte blir erbjuden en timanställning första gången du söker, kan det finnas många olika orsaker till detta. Är du fortsatt intresserad ber vi dig göra en ny intresseanmälan efter tre månader då behovet kan se annorlunda ut.

Eftersom du kan komma att arbeta inom förskola eller skola krävs det att du visar upp ett utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar att du beställer ett utdrag från belastningsregistret i god tid, eftersom det tar cirka två veckor att få hem det på posten. Du kommer dock enbart att uppvisa belastningsregister om du får ett erbjudande om timanställning.

Beställ utdrag från belastningsregistret (Polisen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen med din ansökan!

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Vikarie för museum och växeltelefoni

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender