Chandra Lindstedt - bibliotekarie

Chandra jobbar som bibliotekarie på Stadsbiblioteket. Läs mer om vad det omväxlande arbetet innebär och och vad som är det bästa med yrket!

Kvinna står i bibliotek med ena handen på böcker i bokhylla

Vad arbetar du med?

- Jag arbetar som bibliotekarie för vuxna på Stadsbiblioteket. Mitt ansvar är specialmedia, "Boken kommer" och viss programverksamhet som Skrivarcirklar och Shared Reading, men också för inköp av böcker på pedagogik, psykologi, mat och dryck, inredning och trädgård - ett brett område!

Hur arbetar du för att berika boråsarnas liv och bidra till meningsfull fritid?

- Som bibliotekarie arbetar man hela tiden för att tillgängliggöra litteratur och läsupplevelser. "Boken kommer" är till exempel en mycket uppskattad tjänst av våra medborgare som inte kan ta sig till biblioteket själva. Vi ser till att de kan fortsätta ta del av litteraturupplevelser.

Vad är det bästa med ditt yrke?

- Att vara bibliotekarie är ett oerhört varierande arbete och ingen dag är tråkig. Biblioteken har ju en unik och viktig roll i samhället, där verksamheten påverkas av samhällets förändringar. Det gör att mitt jobb hela tiden agerar och anpassar sig efter vad som sker i omvärlden och det tycker jag är det roligaste med mitt arbete, att jag är en del av något större - för demokratin. Sedan älskar jag att möta människor och vara problemlösare.

Hur vill du locka andra att utbilda sig till bibliotikarier?

- När man söker sig till yrket ska man vara medveten om att det inte handlar så mycket om böcker, utan mer om att skapa relationer och att tillgängliggöra medier och information i olika format och kanaler.

- Som bibliotekarie jobbar man framförallt med och för människor, det är ett mycket socialt arbete. Jag tror att det är genom god service som man kan locka andra till yrket. Dessutom är det brett, då man har god nytta av kunskaper i bland annat beteendevetenskap, kulturvetenskap, historia, data/it och litteraturkunskap.

Om att arbeta i Borås Stad

Vårdpersonal som fikar.

Trygg anställning

Trygghet i anställningen handlar såklart om ordning och reda i avtal och med löner. Men det handlar också om att vi är en stabil organisation med tydliga rutiner och arbetssätt som fungerar.

Vårdpersonal som fikar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Chandra Lindstedt - bibliotekarie

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol