Irena Viksne - bibliotekarie

Irena Viksne jobbar som bibliotekarie på Norrbyhuset och har gjort det i flera år. Läs mer om vad hon tycker är det bästa med yrket och varför hon tycker att fler borde bli bibliotekarier.

Bild på skrattande kvinna som står vid bokhylla i bibliotek

Vad arbetar du med?

– Jag jobbar som bibliotekarie och med mångspråk vilket innebär att jag köper in litteratur på andra språk än svenska, som till exempel engelska, tyska och franska. Ett av mina uppdrag är att hjälpa människor från andra länder att lära sig svenska och komma in i samhället.

Hur arbetar du för att berika boråsarnas liv?

–En del i mitt arbete handlar om att jobba med språkcafé. Där skapar vi plats och möjlighet att träffas, umgås och där kan man lära sig svenska språket och ta del av svensk kultur. Dessutom jobbar jag med Språklabbet där vi ger möjlighet till boråsarna att lära sig olika språk av varandra, eftersom språket är ett så viktigt verktyg för att kommunicera och kunna förstå varandra. Författarbesöken vi har, där olika författare berättar om sina resor till att bli författare, bidrar även till inspiration att förverkliga sina egna drömmar.

Vad är det bästa med ditt yrke?

– Det bästa med mitt yrke är att jag hela tiden får träffa människor som lär mig nya saker varje dag, vilket verkligen berikar min värld.

Hur vill du locka andra att utbilda sig till bibliotekarie?

– Att vara bibliotekarie är väldigt socialt, du träffar många människor och varje dag finns möjligheten att förändra någons liv.

Om att arbeta i Borås Stad

Vårdpersonal som fikar.

Trygg anställning

Trygghet i anställningen handlar såklart om ordning och reda i avtal och med löner. Men det handlar också om att vi är en stabil organisation med tydliga rutiner och arbetssätt som fungerar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Irena Viksne - bibliotekarie

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol