Abdi Abdullah Ahmed, fritidsledare

I 6 år har Abdi jobbat som fritidsledare i Borås. Varför tycker han att fler borde jobba med detta och vad är egentligen det bästa med yrket?

Fritidsledare i keps och grå tröja

Vad arbetar du med?

- Min roll som fritidsledare präglas av ett främjande förhållningssätt där det är viktigt att fokusera på individens inneboende resurser och på det som upplevs positivt. Uppdraget är att i fritidsarbetet stärka människor både som individer och samhällsmedborgare och att lyfta fram fritidens värde och möjligheter för människors välbefinnande.

Hur arbetar du för att berika boråsarnas liv och bidra till meningsfull fritid?

- Jag deltar i kulturella aktiviteter med barn och unga då mitt arbete är att möjliggöra för en positiv och meningsfull fritid och att skapa trygga och fungerande relationer mellan individer. En aktiv och meningsfull fritid bidrar till gemenskap, glädje, delaktighet och god hälsa, och därför deltar jag och uppmuntrar till fritidsaktiviteter som är en viktig pusselbit för ett hållbart samhälle.

Vad är det bästa med ditt yrke?

- Det bästa är att få möta barn och unga på deras fritid, att få stötta och coacha dem och få vara en bra förebild för dem.

Hur vill du locka andra att utbilda sig till fritidsledare?

- Som fritidsledare kommer du ungdomarna nära och kan göra en skillnad i deras liv. Med din trygghet och förmåga att möta barn och unga kan du bli den förebild som de behöver idag.

Om att arbeta i Borås Stad

Vårdpersonal som fikar.

Trygg anställning

Trygghet i anställningen handlar såklart om ordning och reda i avtal och med löner. Men det handlar också om att vi är en stabil organisation med tydliga rutiner och arbetssätt som fungerar.

Vårdpersonal som fikar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Abdi Abdullah Ahmed, fritidsledare

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol