Aimee Ringholm Taffurelli, fritidsledare

Aimee har i flera år jobbat som fritidsledare med fokus på barn och ungdom. Läs hennes tankar om yrket och hur hon genom sitt arbete bidrar till en meningsfull fritid för alla.

Bild på fritidsledare som pysslar

Hur arbetar du för att berika boråsarnas liv och bidra till meningsfull fritid?

- Jag berikar genom att uppmuntra och möjliggöra för besökarna att delta på olika kulturevenemang som arrangeras i Borås. Jag är också uppmärksam på när besökare uttrycker att de vill göra olika saker - som till exempel dansa, skapa i studio eller i vårt kreativa rum och möjliggör dessa aktiviteter på min arbetsplats. Jag utmanar också våra ungdomar att upptäcka nya former av kultur genom att dela med mig av mina erfarenheter och visar på möjligheter att testa något nytt.

- För mig innebär meningsfull fritid två delar. Å ena sidan finns individens intressen som vi ska uppmuntra och möjliggöra för att tillgodose, medan vårt uppdrag även är att se till att varje ungdom ska bli sitt bästa jag och att de ska hitta talanger hos sig själva som de kanske inte är medvetna om än. Jag tror att vi behöver utmana besökarna att våga prova nya saker, samtidigt som vi ska erbjuda det som de redan kan och gillar. När detta är i balans bildas en för mig meningsfull fritid.

Vad är det bästa med ditt yrke?

- Det bästa med mitt yrke är att jag får lära känna så många nya människor och på så sätt också lära känna nya sidor hos mig själv. Lärandet överlag i mitt arbete är så fint, både när jag får se besökare lära sig och utvecklas, men också när de får lära mig, och att det sker informellt i en miljö där vi är mer likställda med varandra än i ett klassrum.

Hur vill du locka andra att utbilda sig till fritidsledare?

- Mitt förslag har, ända sedan jag tog examen för snart 10 år sen, alltid varit att man borde gå fritidsledarutbildningen. Inte bara för att man får jobba med ungdomar i ett väldigt viktigt yrke, som behöver få synas och höras mer, utan också för att utbildningen gav mig en riktning i vad jag står för och tycker. Jag har haft hjälp av min utbildning både professionellt och privat och tycker att man borde utbilda sig till detta om man vill jobba med människor, specifikt ungdomar, och vill lära sig mer om sig själv och omvärlden.

Om att arbeta i Borås Stad

Vårdpersonal som fikar.

Trygg anställning

Trygghet i anställningen handlar såklart om ordning och reda i avtal och med löner. Men det handlar också om att vi är en stabil organisation med tydliga rutiner och arbetssätt som fungerar.

Man vid en trappa.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Aimee Ringholm Taffurelli, fritidsledare

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol