Nicklas Axelsson, fritidsledare

Nicklas har i många år jobbat som fritidsledare men kombinerar nu yrket med att vara samordnare för Sandaredsbadet och Öppen Ungdomsverksamhet i Sandared. Läs mer om vad han älskar med sitt jobb och varför han tycker att fler borde jobba som fritidsledare.

Man med skägg och keps ler mot kameran

Hur arbetar du för att berika boråsarnas liv och bidra till meningsfull fritid?

- Jag använder mig av kultur i mitt jobb med ungdomarna och har lärt mig spela några instrument genom åren och peppar gärna ungdomarna till att våga utrycka sig i olika former. Det kan vara allt från att ha en gitarrgrupp till en diktworkshop, och det blir även en hel del pysslande och då är det roligt att peppa dem till större projekt med till exempel pärlplattor.

- Det finns så mycket att göra som inte kostar pengar runt om i staden och att kunna visa ungdomarna vad de faktiskt kan göra på sin fritid utan att behöva ta sig jättelångt eller betala massa pengar är för mig ett sätt att ge dem en meningsfull fritid. Att även ge dem en plats där de kan få växa som människor och lära sig nya saker både genom att testa saker och genom att till exempel planera och genomföra en idé de har.

Vad är det bästa med ditt yrke?

- Det bästa med mitt yrke är att jag får träffa massa underbara ungdomar och får samverka med andra människor i vårt samhälle. Dessutom tycker jag det är roligt att det alltid finns nya utmaningar och mål att jobba mot.

Hur vill du locka andra att utbilda sig till ditt yrke?

- Bättre jobb är svårt att ha. Du har nästan alltid roligt på jobbet och det är ett givande jobb där du får se människor utvecklas och idéer som blir verklighet.

Om att arbeta i Borås Stad

Vårdpersonal som fikar.

Trygg anställning

Trygghet i anställningen handlar såklart om ordning och reda i avtal och med löner. Men det handlar också om att vi är en stabil organisation med tydliga rutiner och arbetssätt som fungerar.

Tre lantmätare ute i naturen.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Nicklas Axelsson, fritidsledare

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol