Adnan Hadziavdic, projekteringsingenjör

Adnan gjorde praktik på det dåvarande gatukontoret 1995. Nu har han jobbat i Borås Stad sedan sju år tillbaka.

Adnan sitter och arbetar vid sin dator.

Antal år i Borås Stad?

När jag läste SFI i Borås 1995 skulle vi göra praktik och då hamnade jag faktiskt här på gatukontoret, som det hette då. Där var jag 2-3 månader och det var jättespännande. Efter det har jag varit runt på lite olika ställen, men har alltid haft mycket kontakt med Borås Stad i alla projekt. Nu har jag jobbat i Borås Stad i sju år.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Det som passar mig bäst är kommunikationsbiten. Det är många människor som jobbar, vi måste samarbeta, det går inte att göra något själv. Något annat som är tacksamt är att vi ser resultat så ofta.

Jag tycker det är roligt att jobba i en stor organisation. Jag har jobbat som konsult i flera olika verksamheter där det var mycket eget arbete och man jobbade mycket distans, men det blir ensamt.

Om du fick välja en sak att förbättra i ditt yrke, vad skulle det vara?

När man har mycket kontakt med människor, som vi har i det här yrket, kan det bli påfrestande. Vi vill skapa en produkt som vi står för och där har vi som kommun också mycket ansvar. Det skapar en viss press som det är jätteviktigt att man lär sig att hantera. Vi är en del av det stora hela men vi kan inte lösa allt.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra arbetsmiljö?

Ta människor som de är, alla har vi olika egenskaper. Ge möjlighet till alla i gruppen och låt folk vara sig själva. Det är människor som gör jobben. Har du en bra omgivning så gör det så mycket. I min arbetsgrupp har vi jätteroligt när vi diskuterar vilken kantsten vi ska ha till exempel, det finns så många finesser. Människor runtomkring dig skapar din arbetsplats.

Mitt arbete känns meningsfullt för att…

Många drar nytta av det.

Hur vill du locka andra att utbilda sig till projekteringsingenjör?

Det är ett skapande yrke där man har möjlighet att vara sig själv.

Om att arbeta i Borås Stad

En man med dragspel framför ett en klass med ungdomar.

Mångfald och inkludering

Vi är 11 000 medarbetare som varje dag går till jobbet för att utföra våra uppdrag och skapa en bra vardag för boråsaren. En tredjedel av oss har en annan bakgrund än svensk, något vi är stolta över och ett faktum som speglar samhället i stort.

Kvinna som plockar fram medicin ur ett skåp

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Adnan Hadziavdic, projekteringsingenjör

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol