Karolina Hull, trafikingenjör

Karolina läste samhällsplanering med miljövetenskap och arbetar nu som trafikingenjör.

Karolina står med sin cykel vid ett övergångsställe.

Antal år i Borås Stad?

Nästan två år.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Yrket kan se väldigt annorlunda ut beroende på var man jobbar och vilket huvudansvar man har. För mig är det bästa att få jobba med cykling, det är något jag verkligen brinner för. Sedan är det kul med variationen i arbetsuppgifterna. Jag gör inventeringar ute i trafikmiljön, dataanalys av trafikmätningar och skriver rapporter – saker som är ganska fyrkantiga. Sedan är kontrasten att ha kontakt med cyklister och invånare i olika projekt, så det är lite både och. I mitt fall är det alltid cykelfokus så det är kanske därför jag tycker att det är så kul.

Om du fick välja en sak att förbättra i ditt yrke, vad skulle det vara?

Att jobba med människors vanor kan vara väldigt svårt, i mitt fall handlar det om att försöka få folk att cykla mer. Det är väldigt komplext beroende på vem man är som person hur öppen man är för förändring.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra arbetsmiljö?

Att man ska gå och prata med kollegor i person, snarare än att skriva en chatt eller ett mejl. Jag uppskattar vår 14.30-fika också. Ibland kan man sitta och jobba och glömma av vad klockan är, då kan en kollega komma förbi och fråga ”Kaffe?”. Då skapas en möjlighet att pausa sitt arbete och prata med sina kollegor om någonting helt annat som stärker gemenskapen.

Mitt arbete känns meningsfullt för att…

Jag förbättrar cykelmöjligheterna för invånarna och möjliggör hållbart resande i kommunen.

Hur vill du locka andra att utbilda sig till trafikingenjör?

Ofta läser man ingenjör eller trafikteknik. Själv har jag läst samhällsplanering med miljövetenskap, så jag har en liten annan bakgrund. Men jag känner flera som läst samma utbildning som mig och jobbar som trafikingenjörer, så man kan ha lite olika bakgrund.

Är man intresserad av trafikfrågor så är ju trafikingenjör ett väldigt brett yrke. Jag har inte samma arbetsuppgifter som mina kollegor här och beroende på vilken kommun och hur organisationen ser ut så kan det variera lite. Jag tar fram cykelplan och förbättrar cykelinfrastrukturen men mina kollegor jobbar med andra inriktningar. Jag har till exempel kollegor som arbetar med trafikmätningar, bullerkartering, sitter med i planarbeten, jobbar med fordonsflytt och reglering av elsparkcyklar, så det är väldigt mångfacetterat.

Om att arbeta i Borås Stad

En man med dragspel framför ett en klass med ungdomar.

Mångfald och inkludering

Vi är 11 000 medarbetare som varje dag går till jobbet för att utföra våra uppdrag och skapa en bra vardag för boråsaren. En tredjedel av oss har en annan bakgrund än svensk, något vi är stolta över och ett faktum som speglar samhället i stort.

En man som är på väg ner i en bassäng. Han har hoppat från kanten och gör bomben (håller armarna om knäna).

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Karolina Hull, trafikingenjör

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol