Katarina Bengtsson, mätningsingenjör

Katarina gillar att jobba utomhus och har arbetat som mätningsingenjör i Borås Stad sedan 2010.

Kvinna som mäter med instrument ute i naturen

Antal år i Borås Stad?

Jag började på Samhällsbyggnadsförvaltningen 2010. Så, 13 år.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Det bästa är variationen av arbetsuppgifter och att få vara utomhus så mycket. Det är speciellt härligt på vintern, då är man ute under de få timmar som det är ljust.

Om du fick välja en sak att förbättra i ditt yrke, vad skulle det vara?

Tidigare använde man samma instrument som för 100 år sedan, men nu går utvecklingen snabbt i vår bransch. Man måste ligga i framkant med tekniken, både vad gäller datorprogram och instrument. Det gäller att alltid vara med i utvecklingen och att det finns möjligheter till utbildning i den nya tekniken.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra arbetsmiljö?

Den mänskliga faktorn är viktig. Vi arbetar ute och träffar väldigt många och olika människor. Då är det extra viktigt att vi ses fysiskt med våra kollegor i huset och interagerar. Det spelar inte så stor roll om det är utbildningar, sammankomster eller fikastunder så länge det finns möjlighet att prata om annat än jobb ibland.

Mitt arbete känns meningsfullt för att…

Vi ser till att alla får en bra karta som de kan lita på oavsett om man är boråsare, turist, arbetar inom bygg eller bara nyfiken. Kartor ligger till grund för väldigt mycket och då är det viktigt att kartan är pålitlig.

Hur vill du locka andra att utbilda sig till mätningsingenjör?

Det är ett fritt jobb med mycket eget ansvar och varierande arbetsuppgifter. Man får vara utomhus en hel del och skaffar många kontakter på olika arbetsplatser.

Om att arbeta i Borås Stad

En man med dragspel framför ett en klass med ungdomar.

Mångfald och inkludering

Vi är 11 000 medarbetare som varje dag går till jobbet för att utföra våra uppdrag och skapa en bra vardag för boråsaren. En tredjedel av oss har en annan bakgrund än svensk, något vi är stolta över och ett faktum som speglar samhället i stort.

En man som står i en båt och fiskar med metspö.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Katarina Bengtsson, mätningsingenjör

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol