Anna Himmelreich, barnskötare

Barn behöver olika typer av förebilder. Det tycker barnskötaren Anna Himmelreich, som arbetar på Sjögårdens förskola.

Jag tar hand om det bästa som finns.

Det bästa med att jobba på förskola är att jag får ta hand om det bästa som finns. Att jag har föräldrarnas förtroende, att de lämnar barnen till oss.

Jag får också ta med mitt intresse hit till förskolan. Jag får vara i skogen mycket, sjunga, läsa...lära barnen det jag själv tycker är roligt och vad de är nyfikna på. Att följa deras utveckling är jätteroligt. När vi är i skogen och ser årstidsväxlingar så ser jag också hur barnens nyfikenhet väcks.

Barn behöver alla typer av förebilder att se upp till. Därför hade det varit fantastiskt att se både fler män och fler människor från olika kulturer i förskolan, det hade varit jätteroligt. De kvaliteter som behövs för att jobba i förskolan är att man ska vara flexibel, vara positiv och en förebild.

Jag har en fantastisk yrkesstolthet, jag känner att jag gör ett bra jobb. Barnen ser upp till mig och jag ser deras behov. Jag är deras trygghet och jag finns här för dem i deras vardag.

Om att arbeta i Borås Stad

En man som är på väg ner i en bassäng. Han har hoppat från kanten och gör bomben (håller armarna om knäna).

Ersättning och förmåner

Hos oss får du en lång rad förmåner ovanpå din lön. Några exempel är fri entré till våra simhallar, 2000 kronor i friskvårdsbidrag och ett tryggt pensionsavtal.

En man med dragspel framför ett en klass med ungdomar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Dela sidan: Anna Himmelreich, barnskötare

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol