Boendestödjare
Som boendestödjare i ordinärt boende arbetar du med människor som behöver stöd för att de har någon typ av funktionsnedsättning. Du besöker dem i deras hem eller närmiljö och stöttar dem i deras vardag.
Dina kolleger berättar
Odile Mané, boendestödjare i ordinärt boende
"Jag känner med mitt jobb att jag är med och kämpar för att göra skillnad i samhället.”
Ditt jobb och din utveckling
Här kan du läsa om hur du kan utvecklas som anställd i Borås Stad.
Vilken utbildning behöver jag?
Du behöver ha gymnasiekompetens från antingen Vård- och omsorgsprogammet eller Barn- och fritidsprogrammet.
Vad innebär en trygg anställning?
En anställning i Borås Stad är en trygg anställning på flera sätt. Dels finns i grunden stark anställningstrygghet och interna rutiner för att stärka din anställningstrygghet. Dessutom skapar vi förutsättningar för att du ska känna dig trygg i din yrkesutövning genom introduktion, handledning, mentorskap, stöd från chef och kollegialt lärande.
Inom vård- och omsorgssektorn finns en stor efterfrågan på utbildad personal och den förväntas öka under de kommande 15 åren. Du som framtida medarbetare är därför mycket eftertraktad och du kommer ha goda utvecklingsmöjligheter inom ett arbete som boendestödjare.
Hur kan jag utvecklas i mitt arbete?
Det finns stor bredd av verksamheter inom funktionshinder och socialpsykiatri. Vi arbetar aktivt med att samplanera bemanning mellan verksamheter som kan gynna varandra. För dig som framtida medarbetare innebär detta goda möjligheter till att utvecklas inom nya områden. Vi ser som arbetsgivare positivt på att du som medarbetare vill se flera delar av vår verksamhet.
Kommer jag att arbeta själv eller finns det samarbeten och nätverk?
Samarbete med kollegor och aktörer både inom och utom organisationen är en nyckelfaktor för att vi ska bli så bra som möjligt på vad vi gör. Samarbete och nätverkande innebär lärande, och just lärande är en av de ledstjärnor Borås Stad som arbetsgivare valt att lyfta fram som ett beteende vi vill ska prägla stadens medarbetare.
I boendestödet arbetar du självständigt med dina brukare, men har nära teamarbete med kollegor, stödpedagog och chef med flera. Du behöver samverka utanför enheten med exempelvis handläggare, legitimerad personal i den kommunala hälso- och sjukvården och den regionala hälso- och sjukvården.
Hur kan jag påverka i mitt arbete?
Som boendestödjare i ordinärt boende har du stor möjlighet att påverka ditt arbete genom arbetsplatsträffar och medarbetarsamtal. Du har också stort inflytande över arbetet kring brukarna då du bland annat deltar i utformning och uppföljning av genomförandeplan.
Vad förväntar vi oss av dig?
Som medarbetare i Borås Stad förväntar vi oss att du aktivt bidrar med din kompetens och ditt kunnande i vårt arbete med att nå våra mål. Våra ledstjärnor är professionalism, lärande och engagemang. Dessa ska leda vårt förhållningssätt i vårt dagliga arbete.
Din arbetsplats
Arbete som boendestödjare i ordinärt boende finns på
Lediga jobb
Just nu finns det 1 lediga jobb som boendestödjare och stödassistent.
Om du har frågor kontakta:
E-post:
Telefon: