Vikarie för anpassad grundskola

Vill du göra skillnad och vara med när vi formar framtiden? Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Välkommen till ett stimulerande uppdrag som vikarie inom Borås Stads anpassade grundskolor (fd grundsärskola).

Din nästa arbetsplats

Vi söker dig som vill arbeta som vikarie och vara med och stötta upp i Borås Stads anpassade grundskolor. Den anpassade grundskolan är ett alternativ för elever som inte bedöms kunna nå upp till skolans kunskapskrav därför att de har en utvecklingsstörning.

Att arbeta som timvikarie är ett bra sätt att få prova på att arbeta inom anpassad grundskola och att få arbetslivserfarenhet samt att kunna kombinera arbete med exempelvis studier eller annat arbete. Som vikarie är du timanställd och lägger själv in tider (tillgänglighet) när du kan arbeta. Det är skolornas behov som styr och arbetstiden är förlagd mellan 06.30 –18.00 måndag till fredag. Skolans behov kan uppstå med kort varsel det är därför bra om du har möjlighet att vara öppen för att vikariera där behovet uppstår.

Din anställning

Du blir timanställd via Bemanningsenheten pedagogik. Tjänsterna är tidsbegränsade med sysselsättningsgrad efter behov. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med att stödja elever som behöver pedagogisk och fysisk stöttning i sitt lärande. Eleverna ska ha möjlighet att utveckla sina kunskaper och sina kompetenser för att uppmuntras i sin personliga utveckling. Du arbetar som elevassistent i klasser med sex till tio elever där du är med som en extra vuxen tillsammans med en eller flera pedagoger och assistenter. Du jobbar alltid i ett team. I den anpassade grundskolan kan det förekomma tunga lyft.

Hos oss står eleverna självklart i fokus och vi har stor tilltro till deras förmågor och kompetens. Du kommer vara delaktig i att planera och utveckla en verksamhet utifrån aktuella styrdokument. Tillsammans med övriga kollegor i särskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje elev och för hela elevgruppen.

Som vikarie arbetar du inte enbart på en anpassad grundskola, utan på flera skolor inom Borås Stad.

Du som söker

Du vill med glädje och kunskap vara med och ge eleverna en trygg, kreativ, lärorik och positiv tid i skolan. Som person är du lugn och trygg i dig själv, ansvarstagande och har ett professionellt bemötande. Du möter eleverna med respekt oavsett förutsättningar, du engagerar dig och ger stöd i undervisningen. Självklart har du ett reflekterande arbetssätt och har lätt för att samarbeta och kommunicera. Du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt. Dina arbetsuppgifter är varierande och därför behöver du vara beredd på att du kommer att ställas inför olika arbetssituationer.

Det är positivt om du som söker har en relevant utbildning eller erfarenhet av arbete i särskola, men det är inget krav. Då kommunikation är en viktig del i arbetet är det ett krav att du behärskar det svenska språket väl i tal, skrift och förståelse. Har du kunskap om flerfunktionsvariationer är detta meriterande likväl som erfarenhet eller kunskap om AKK och TAKK. Har du körkort och tillgång till bil är det meriterande.

När du efter en tid har testat på yrket och både du själv och verksamheten tycker att det fungerar väl finns det även möjlighet till att bli erbjuden ett längre vikariat.

Information till timanställda vikarier Länk till annan webbplats.

Gör en intresseanmälan

Om du är intresserad av att arbeta som vikarie inom den anpassade grundskolan, skickar du in en intresseanmälan.

Urval och intervju sker löpande. Vi ringer upp dig som går vidare till en intervju. Annars får du e-post med återkoppling. Om du inte blir erbjuden en timanställning första gången du söker, kan det finnas många olika orsaker till detta. Är du fortsatt intresserad ber vi dig göra en ny intresseanmälan efter tre månader då behovet kan se annorlunda ut.

Eftersom du kan kommer arbeta inom skolan krävs det att du visar upp ett utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar att du beställer ett utdrag från belastningsregistret i god tid, eftersom det tar cirka två veckor att få hem det på posten. Du kommer dock enbart att uppvisa belastningsregister om du får ett erbjudande om timanställning.

Beställ utdrag från belastningsregistret (Polisen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen med din ansökan!

Senast ändrad:

Dela sidan: Vikarie för anpassad grundskola

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol