Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Karriärföretag 2022

Borås Stad är ett Karriärföretag 2022. Varje år utses de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Borås Stad får utmärkelsen för tredje året i rad, eftersom vi fått utmärkelsen både år 2020 och 2021.

Syftet med Karriärföretagen är att förenkla för Sveriges studenter och unga yrkesverksamma att hitta sin nästa arbetsgivare. Därför har Karriärföretagen analyserat vilka arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. Av 1 000 företag, statliga verk, myndigheter och kommuner i Sverige är det 100 arbetsgivare som passerar nålsögat och av en expertpanel anses särskilt attraktiva.

Urvalskriterier och expertpanel

Alla arbetsgivare i Sverige har möjlighet att bli ett karriärföretag och få utmärkelsen. Initialt krävs att de lever upp till ett antal grundkriterier som innebär att det är minst 250 anställda och/eller har en omsättning på 250 miljoner, att det finns en personalchef och ett löpande rekryteringsarbete. Därefter är det en expertpanel som betygsätter arbetsgivarna inom fyra olika områden: karriärsidor på webben, närvaro och kvalitet i sociala medier, aktiviteter gentemot studenter och unga yrkesverksamma samt attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar.

Urvalsprocessen, Karriärföretagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Karriärföretag-emblemet är ett signum och en svensk kvalitetsstämpel för ett professionellt utfört employer branding-arbete, eller arbetsgivarvarumärkesarbete. De företag som får utmärkelsen får under ett års tid använda sig av emblemet.

Karriärföretagets emblem rund röd cirkel med texten 2022 och en guldfärgad krona.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Karriärföretag 2022

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender