Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Bo, bygga och miljö

Här kan du bland annat få vägledning inför ett bygge, beställa kartunderlag eller läsa om miljöarbete, hälsoskydd och livsmedel. Du får också information om sophämtning, återvinning, vatten och avlopp.

Vy över Borås

Hitta bostad
Om du letar efter en lägenhet eller annan bostad i Borås ska du kontakta fastighetsägare och hyresvärdar för att höra hur du ställer dig i kö hos dem. Det finns ingen kommunal bostadsförmedling i Borås.

Bygglov och anmälan
Är du på gång att söka bygglov, förhandsbesked eller göra en anmälan? På våra sidor får du vägledning och information. Boka tid med en bygglovshandläggare. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Litet vattenfall

Vatten, avlopp, avfall och återvinning
Vatten, avlopp, avfall och återvinning sköts alla av vårt kommunala bolag Borås Energi och miljö. Den mesta av informationen om detta hittar du på borasem.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Grönsaker

Livsmedelsinspektioner
Vill du vara säker på att maten du handlar i affären eller äter på restauranger är bra. Då kan du läsa vår rapporter efter livsmedelsinpektioner.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Bo, bygga och miljö

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Verktyg

  Nu kommer vår öppna mottagning till dig istället

  Publicerad

  Går du i byggtankar och behöver råd eller hjälp? Eller är du nyfiken på hur området du bor i kan komma att utvecklas? I oktober kommer våra bygglovhandläggare, ...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Vy över Posttorget och Viskan. 

  Välkommen på invigningen av Posttorget

  Publicerad

  Lördagen den 1 oktober är du varmt välkommen till invigningen av Posttorget. Dagen är fylld med tipspromenad, musik, firande och fika. Olika aktiviteter startar...
Ikon: Kalender

Kalender