Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fasadförändring

Om du vill ändra eller byta material på din fasad behöver du för det mesta ansöka om bygglov. Det kan till exempel vara:

 • byta kulör på byggnaden, till exempel från gul till röd färg
 • byta fasadbeklädnad, till exempel från puts till trä
 • byta material på taket, till exempel från tegel till plåt.

Om byggnaden ligger utanför detaljplanerat område krävs inget bygglov. Om du är osäker på om du behöver bygglov kan du fråga oss genom att fylla i formuläret längre ner på sidan.

Tänk på

Byggnationen ska kunna passa in i rådande landskaps- och stadsbild. Därför är form, färg och materialval viktiga faktorer att ta hänsyn till. Om ditt hus dessutom ligger inom ett område för kulturhistoriskt värdefull bebyggelsemiljö kan det påverka bedömningen.

Handlingar du behöver skicka in

För att vi ska kunna handlägga ditt ärende behöver vi ha in handlingar från dig. I vissa fall kan det krävas några fler handlingar. Då hör vi av oss.

Fråga oss om du behöver bygglov!

Om du är osäker på om du behöver bygglov kan du fråga oss här. Vi behöver veta hur ditt hus ser ut och vad du vill göra. Skicka in ett foto som visar hur huset ser ut idag, och berätta så detaljerat som möjligt vad du vill göra i formuläret nedan.
Bifoga bild på hur fasaden ser ut idag

Bifoga en exempelbild på hur du vill att fasaden ska se ut

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Fasadförändring

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Speed tar emot Stora Hållbarhetspriset.

  Speed får Stora hållbarhetspriset 2022

  Publicerad

  Flera års satsningar på hållbarhet, bland annat på att bygga Nordens största takbaserade solcellspark, Gör att logistik- och bemanningsföretaget Speed i Borås f...
 • Fyrverkerier på svart himmel

  Vi önskar alla ett säkert nyårsfirande

  Publicerad

  Nyårsfirandet innebär att en del av oss vill avfyra fyrverkerier. Det är en hantering förknippad med fest och glädje, men också med risker och ibland olägenhete...
 • Ett tält på stora torget

  Därför ska vi ge varandra en ren och snygg stad i julklapp

  Publicerad

  Igår stod vi från Borås rent och snyggt på Stora torget, bjöd på julfika, och gav tips på hur vi kan ge varandra en ren och snygg stad i julklapp. Nu kan du ta ...
Ikon: Kalender

Kalender