Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ny verksamhet eller ny användning

Om du ska börja använda en byggnad till något annat än vad den senast har använts till, måste du söka bygglov för att få ändra byggnaden. Det kan till exempel vara en bostad som ska bli kontor eller ett garage som ska bli en butik.

Du måste ha ett bygglov även om du inte kommer att ändra något av byggnaden. Du måste också ha bygglov om du bara tänker använda en del av den på ett nytt sätt. Om du är osäker på vad som gäller för ditt projekt kan du boka tid med en bygglovshandläggare.

Mer om: Boka tid med bygglovshandläggare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tänk på

Att byta verksamhet i en lokal kan vara bygglovspliktig eller anmälningspliktig. Då ska en verksamhetsbeskrivning skickas med i ansökan.

Mer om: Verksamhetsbeskrivning

Handlingar du behöver skicka in

För att vi ska kunna handlägga ditt ärende behöver vi ha in handlingar från dig. I vissa fall kan det krävas några fler handlingar. Då hör vi av oss.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ny verksamhet eller ny användning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Ett grönskande, friskt träd och ett dött träd. 

  Klimatarbetet når inte målet

  Publicerad

  Borås Stads klimatrapport för 2021 visar att kommunen, trots viktiga åtgärder och positiva trender, överskridit den koldioxidbudget som antogs 2019.
 • Klistermärke på marken

  Nu har uppströmsarbetet för att minska nedskräpning i Viskan börjat

  Publicerad

  Äntligen är de på plats! Runt om i Borås har klistermärken placerats ut för att upplysa förbipasserande om hur skräp påverkar dagvattnet.
 • Blommor i blomsterprogramet

  Årets blomsterprogram är här

  Publicerad

  Äntligen är Blomsterprogrammet 2022 här! Temat för i år är inget mindre än Vykort från Borås. Upplev stadens sommarblommor i våra rabatter, urnor och blomlådor ...
Ikon: Kalender

Kalender