Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Riva

Rivning av en hel byggnad eller del av en byggnad innebär att du tar bort stommen. Tar du bort delar invändigt eller utvändigt men låter stommen stå kvar räknas det inte som en rivning.

Planerar du att riva en byggnad eller en del av en byggnad krävs det oftast rivningslov om byggnaden ligger inom ett detaljplanerat område.

Utanför detaljplanerade områden krävs inte rivningslov, men du kan behöva göra en anmälan till Samhällsbyggnadsnämnden.

Ibland finns det andra områdesbestämmelser som innebär att kommunen kan bestämma att du måste ha ett rivningslov. Om du är osäker kan du kontakta oss. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Tänk på

Du får inte påbörja rivningsarbetet före du har fått ett startbesked.

Handlingar du behöver skicka in

För att vi ska kunna handlägga ditt ärende behöver vi ha in handlingar från dig. I vissa fall kan det krävas några fler handlingar. Då hör vi av oss.

Beställ kartunderlag

För att du ska kunna göra en bra planering av ditt projekt, behöver du beställa en karta över din fastighet. På kartan ska det framgå om fastigheten ligger inom eller utanför detaljplanerat område. Du kan sedan använda kartan för att skapa den situationsplan som krävs för ditt projekt. Tänk på att kartan får vara max ett år gammal när du använder den i ditt ärende. Beställ karta här på webben.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Riva

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Speed tar emot Stora Hållbarhetspriset.

  Speed får Stora hållbarhetspriset 2022

  Publicerad

  Flera års satsningar på hållbarhet, bland annat på att bygga Nordens största takbaserade solcellspark, Gör att logistik- och bemanningsföretaget Speed i Borås f...
 • Fyrverkerier på svart himmel

  Vi önskar alla ett säkert nyårsfirande

  Publicerad

  Nyårsfirandet innebär att en del av oss vill avfyra fyrverkerier. Det är en hantering förknippad med fest och glädje, men också med risker och ibland olägenhete...
 • Ett tält på stora torget

  Därför ska vi ge varandra en ren och snygg stad i julklapp

  Publicerad

  Igår stod vi från Borås rent och snyggt på Stora torget, bjöd på julfika, och gav tips på hur vi kan ge varandra en ren och snygg stad i julklapp. Nu kan du ta ...
Ikon: Kalender

Kalender