Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Utfart

När du planerar att bygga nytt eller förändra en fastighet är det viktigt att tänka på sikten vid utfarten till och från din byggnad. Din tomt ska skötas på ett sätt som innebär att risken för olycksfall begränsas.

Det är bra om du vet var du vill ha din utfart redan innan du börjar bygga. Då kan du placera dina växter på ett sätt som gör din utfart trafiksäker även i framtiden.

Mer om: Fastighetsägaransvar

Om du skulle vilja ändra din utfart eller anlägga en ny till din fastighet måste du enligt väglagen ansöka om tillstånd först.

Mer om: Ansök om ny eller ändrad utfart

Tänk på

Stora buskar och träd bör placeras minst 2 meter innanför tomtgräns. Häck- och buskplantor bör placeras minst 60 cm innanför tomtgräns. Om du vill veta mer om trafiksäkerhet kan du läsa Tekniska förvaltningens information om häckar och buskar.

Mer om: Trafiksäkerhet, häckar och buskar

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Utfart

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Ett grönskande, friskt träd och ett dött träd. 

  Klimatarbetet når inte målet

  Publicerad

  Borås Stads klimatrapport för 2021 visar att kommunen, trots viktiga åtgärder och positiva trender, överskridit den koldioxidbudget som antogs 2019.
 • Klistermärke på marken

  Nu har uppströmsarbetet för att minska nedskräpning i Viskan börjat

  Publicerad

  Äntligen är de på plats! Runt om i Borås har klistermärken placerats ut för att upplysa förbipasserande om hur skräp påverkar dagvattnet.
 • Blommor i blomsterprogramet

  Årets blomsterprogram är här

  Publicerad

  Äntligen är Blomsterprogrammet 2022 här! Temat för i år är inget mindre än Vykort från Borås. Upplev stadens sommarblommor i våra rabatter, urnor och blomlådor ...
Ikon: Kalender

Kalender