Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Beslut om byggåtgärder

Vi guidar dig igenom de steg du behöver följa för att genomföra en bygglovsprocess. Fjärde steget i processen är beslut.

Bygglovsprocessen, fokus beslut Ansökan Handläggning Grannehörande Beslut

Från det att vi fått in alla handlingar och din ansökan är komplett kan du räkna med att få ett beslut inom cirka 10 veckor.

Ditt bygglov slutar gälla om du inte har påbörjat byggnadsarbetet inom 2 år, eller om du inte har avslutat byggnadsarbetet inom 5 år. Vi räknar från dagen då beslutet vann laga kraft - alltså började gälla.

Invänta startbesked

Om du har beviljats bygglov måste du invänta ett startbesked innan du börjar bygga. Du får inte börja bygga utan startbesked. Ibland får du startbeskedet samtidigt som beslutet, men ibland krävs det ett tekniskt samråd först.

Mer om: Startbesked

Mer om: Tekniskt samråd

Överklaga beslut

De flesta beslut som fattas av Samhällsbyggnadsnämnden kan överklagas av de som berörs av beslutet. De som berörs kan till exempel vara du själv, din granne och/eller andra sakägare.

Mer om: Överklaga ett beslut

Nästa steg i bygglovsprocessen

Mer om: Tekniskt samråd

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Beslut om byggåtgärder

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Speed tar emot Stora Hållbarhetspriset.

  Speed får Stora hållbarhetspriset 2022

  Publicerad

  Flera års satsningar på hållbarhet, bland annat på att bygga Nordens största takbaserade solcellspark, Gör att logistik- och bemanningsföretaget Speed i Borås f...
 • Fyrverkerier på svart himmel

  Vi önskar alla ett säkert nyårsfirande

  Publicerad

  Nyårsfirandet innebär att en del av oss vill avfyra fyrverkerier. Det är en hantering förknippad med fest och glädje, men också med risker och ibland olägenhete...
 • Ett tält på stora torget

  Därför ska vi ge varandra en ren och snygg stad i julklapp

  Publicerad

  Igår stod vi från Borås rent och snyggt på Stora torget, bjöd på julfika, och gav tips på hur vi kan ge varandra en ren och snygg stad i julklapp. Nu kan du ta ...
Ikon: Kalender

Kalender