Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ny verksamhet eller ny användning

Om du ska börja använda en byggnad till något annat än vad den senast har använts till, måste du söka bygglov för att få ändra byggnaden. Det kan till exempel vara en bostad som ska bli kontor eller ett garage som ska bli en butik.

Du måste ha ett bygglov även om du inte kommer att ändra något av byggnaden. Du måste också ha bygglov om du bara tänker använda en del av den på ett nytt sätt. Om du är osäker på vad som gäller för ditt projekt kan du boka tid med en bygglovshandläggare.

Mer om: Boka tid med bygglovshandläggare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tänk på

Att byta verksamhet i en lokal kan vara bygglovspliktig eller anmälningspliktig. Då ska en verksamhetsbeskrivning skickas med i ansökan.

Mer om: Verksamhetsbeskrivning

Handlingar du behöver skicka in

För att vi ska kunna handlägga ditt ärende behöver vi ha in handlingar från dig. I vissa fall kan det krävas några fler handlingar. Då hör vi av oss.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ny verksamhet eller ny användning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender