Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Riva

Rivning av en hel byggnad eller del av en byggnad innebär att du tar bort stommen. Tar du bort delar invändigt eller utvändigt men låter stommen stå kvar räknas det inte som en rivning.

Planerar du att riva en byggnad eller en del av en byggnad krävs det oftast rivningslov om byggnaden ligger inom ett detaljplanerat område.

Utanför detaljplanerade områden krävs inte rivningslov, men du kan behöva göra en anmälan till Samhällsbyggnadsnämnden.

Ibland finns det andra områdesbestämmelser som innebär att kommunen kan bestämma att du måste ha ett rivningslov. Om du är osäker kan du kontakta oss. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Tänk på

Du får inte påbörja rivningsarbetet före du har fått ett startbesked.

Handlingar du behöver skicka in

För att vi ska kunna handlägga ditt ärende behöver vi ha in handlingar från dig. I vissa fall kan det krävas några fler handlingar. Då hör vi av oss.

Beställ kartunderlag

För att du ska kunna göra en bra planering av ditt projekt, behöver du beställa en karta över din fastighet. På kartan ska det framgå om fastigheten ligger inom eller utanför detaljplanerat område. Du kan sedan använda kartan för att skapa den situationsplan som krävs för ditt projekt. Tänk på att kartan får vara max ett år gammal när du använder den i ditt ärende. Beställ karta här på webben.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Riva

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender