Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Riva

Rivning av en hel byggnad eller del av en byggnad innebär att du tar bort stommen. Tar du bort delar invändigt eller utvändigt men låter stommen stå kvar räknas det inte som en rivning.

Planerar du att riva en byggnad eller en del av en byggnad krävs det oftast rivningslov om byggnaden ligger inom ett detaljplanerat område.

Utanför detaljplanerade områden krävs inte rivningslov, men du kan behöva göra en anmälan till Samhällsbyggnadsnämnden.

Ibland finns det andra områdesbestämmelser som innebär att kommunen kan bestämma att du måste ha ett rivningslov. Om du är osäker kan du kontakta oss. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Tänk på

Du får inte påbörja rivningsarbetet före du har fått ett startbesked.

Handlingar du behöver skicka in

För att vi ska kunna handlägga ditt ärende behöver vi ha in handlingar från dig. I vissa fall kan det krävas några fler handlingar. Då hör vi av oss.

Beställ kartunderlag

För att du ska kunna göra en bra planering av ditt projekt, behöver du beställa en karta över din fastighet. På kartan ska det framgå om fastigheten ligger inom eller utanför detaljplanerat område. Du kan sedan använda kartan för att skapa den situationsplan som krävs för ditt projekt. Tänk på att kartan får vara max ett år gammal när du använder den i ditt ärende. Beställ karta här på webben.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Riva

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Översiktsbild från hackaton. Personer som sitter vid bord i en stor sal Publicerad

  Hackathon för hållbart byggande

  Vad innebär det att bygga ett hållbart samhälle? Det är en av frågorna som ställdes i samband med gårdagens ”Hackathon för hållbart byggande” som ägde rum hos N...
 • Tankebubbla med en vattendamm i Publicerad

  Nu kan du söka pengar från Borås Stads naturvårdsfond

  Har du funderat på att anlägga en damm eller en blomsteräng för bin och fjärilar? Eller röja och stängsla in den där betesmarken som håller på att växa igen? El...
 • Glasbron i knalleland Publicerad

  Vi river glasbron i Knalleland

  Glasbron som går över Skaraborgsvägen och kopplar samman Knallelands två sidor rivs. Under arbetet kan det periodvis vara begränsad framkomlighet. Tänk på att å...
Ikon: Kalender

Kalender