Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Öppettider och boka tid med handläggare

Vill du ha råd, hjälp eller vägledning med din bygglovsansökan eller bygganmälan? Då kan du boka ett möte eller telefontid med en av våra bygglovshandläggare.

Om du är osäker på vem du ska kontakta för din fråga om kartor, fastigheter, bygglov eller ritningar kan du fylla i vårt kontaktformulär. Då hjälper vi dig att komma till rätt person över mejl.

Kontaktformulär till kundmottagningen för samhällsbyggnad

Uppgifter som vi behöver

För att vi ska kunna hjälpa dig snabbare behöver du ange:

 • namn
 • telefonnummer
 • fastighetsbeteckning/gatuadress
 • eventuellt ärendenummer.

Kontakta en bygglovshandläggare

Det finns flera sätt att komma i kontakt med våra handläggare.

Boka tid för rådgivning

Här kan du boka tid för telefonmöte/teamsmöte eller personligt möte med din bygglovshandläggare.

Telefonrådgivning

 • Måndag till fredag 10:00–11.30
 • Telefonnummer: 033-35 85 00

Ring numret ovan, så får du direktnummer till den handläggare som har telefontiden.

Träffa en bygglovshandläggare utan att boka tid

På tisdagar finns det möjlighet att träffa någon av våra bygglovshandläggare på vår öppna mottagning i Stadsrummet för att diskutera bygglovsrelaterade frågor.

 • Tisdagar mellan 16:00-17:30

Du hittar smidigast till Stadsrummet via Kulturhusets ingång från Sturegatan 37. Du behöver inte boka tid innan du kommer. 

Kundmottagning

Vår kundmottagning kan hjälpa dig med enklare frågor, till exempel om du ska installera en kamin och undrar hur du ska gå tillväga.

Våra ordinarie öppettider är:

 • måndag till fredag 8.00–12.00
 • kundmottagningens telefonnummer: 033-35 85 00

Du är alltid välkommen att mejla oss, så återkommer vi så fort vi kan.

Kontaktformulär till samhällsbyggnadsförvaltningen

Vill du hämta ut en handling eller ritning?

Prova att söka efter den i vårt e-arkiv! Över en kvarts miljon handlingar finns öppet i vår e-tjänst för dig att ladda ner eller beställa enkelt och snabbt.

Letar du efter en ritning rekommenderar vi att du först letar i vårt arkiv. Annars är du såklart alltid välkommen att kontakta vår kundmottagning. Då vill vi helst att du mejlar oss med de uppgifter som vi behöver.

Tänk på

Filformat som vi tar emot är PDF, DOC, DOCX, JPG, JPEG, TIF och TIFF. 
Observera att vi inte kan ta emot zip-filer.

Utskick

I ärenden där personnummer finns och mottagaren är ansluten till någon av de fyra digitala brevlådorna Kivra, e-Boks, Min Myndighetspost och Digimail kommer bygglovsadministrationen kunna skicka ut brev och information digitalt.

Behöver du en tolk?

Om du behöver en tolk har du rätt till en person som översätter när du pratar med oss. Det gäller också när du pratar i telefon med oss. Mejla oss om vilket språk du pratar så hjälper vi dig.

In need of a translator?

If you are in need of a translator during your building process, you have the right to have one present when in contact with us. This applies over the phone as well. Please do not hesitate to contact us and we will gladly help you find a translator. Bare in mind that we only administrate city planning and building.

The e-mail adress to our customer service: samhallsbyggnad@boras.se

Letar du efter blanketter?

Enligt Borås Stads digitala strategi som fastställts av Kommunfullmäktige ska Borås Stad arbeta för att vara mer digitala. Genom att bli mer digitala och öka användandet av våra e-tjänster spar vi på miljön och erbjuder en bättre service. Du som söker behöver inte skicka in brev som kan försvinna i posten, du kan se när handlingar registrerats och snabbare ta del av beslut.

Om du har några frågor eller problem vid användning av e-tjänsten är du välkommen att höra av dig till oss. Vi hjälper dig gärna!

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppettider och boka tid med handläggare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender