Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Öppettider och boka tid med handläggare

Vill du ha råd, hjälp eller vägledning med din bygglovsansökan eller bygganmälan? Då kan du boka ett digitalt möte eller telefontid med en av våra bygglovshandläggare.

Förändringar under sommaren

Sommar innebär semester för de flesta, även för våra handläggare. Det innebär att det kommer finnas färre bokningsbara tider än vanligt i vår bokningstjänst för rådgivning vid bygglovsfrågor (Timecenter).

Det kan även upplevas som svårare att få tag på bygglovshandläggare och handläggningstiden kan vara längre än vanligt.

I första hand hänvisar vi till våra telefontider på vardagar 10:00-11:30. Det går också bra att maila din handläggare, så återkommer denne så fort det är möjligt.

Boka tid med en handläggare

Med tanke på smittspridning i samhället kommer de flesta möten med handläggare ske via Skype eller telefon. Kundmottagningen och öppna mottagningen är stängd för besök tills vidare.

Boka tid med en handläggare via vårt bokningssystem. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information

I ärenden där personnummer finns och mottagaren är ansluten till någon av de fyra digitala brevlådorna Kivra, e-Boks, Min Myndighetspost och Digimail kommer Bygglovsadministrationen kunna skicka ut brev och information digitalt.

Mer information om du det funkar finns hos Skatteverket Länk till annan webbplats. och på Mina Meddelanden. Länk till annan webbplats.

Telefontid rådgivning

Om du vill prata med en bygglovsarkitekt så ring telefonnummer 033-35 85 00,  måndag–fredag 10.00–11.30, så lämnar vi ut telefonnummer till de handläggare som har telefontiden. Under perioden 28 juni till 20 augusti är telefonrådgivning kvällstid stängd. Övrig tid endast enklare allmänna frågor.

Öppen mottagning

Den öppna mottagningen på tisdagseftermiddagar är stängd från 7 april och tills vidare med tanke på smittspridningen i samhället. Istället utökas bokningsbara tiderna i bokningsystemet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sommaröppet på kundmottagningen 28 juni till 20 augusti 2021

Vi har öppet kundmottagningens telefon 033-35 85 00 mellan klockan 09.00 - 12.00, måndag-fredag. Du kan alltid mejla till oss på: samhallsbyggnad@boras.se, så återkommer vid så snart vi kan.

Under några sommarveckor förändras bemanningen i kundmottagningen för Samhällsbyggnadsförvaltningen. Kundmottagningen kommer att ha följande öppettider mellan 5 juli till 6 augusti:

Måndag till torsdag 08.00–12.00, 13.00–15.00
Fredag 8.00–12.00, 13.00–14.00

Kundmottagning

Under rådande omständigheter i samhället är kundmottagningen stängd för besök tills vidare. Det går fortfarande att lämna in handlingar till receptionen i Stadshusets entré, Kungsgatan 55 i Borås. Du når kundmottagningen både via e-post samhallsbyggnad@boras.se och telefon 033-35 85 00

Ordinarie öppettider (se även öppettider under sommaren)

Kundmottagningens ordinarie öppettider är

Måndag–torsdag 8.00–12.00, 13.00–16.00
Fredag 8.00–12.00, 13.00–15.00

Uppgifter som vi behöver

Tänk på att ha alla uppgifter redo om du vill prata med en handläggare. För att handläggningen ska gå snabbare, behöver du ange:

  • namn
  • telefonnummer
  • fastighetsbeteckning/gatuadress
  • ärendenummer

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppettider och boka tid med handläggare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol