Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Öppettider och boka tid med handläggare

Vill du ha råd, hjälp eller vägledning med din bygglovsansökan eller bygganmälan? Då kan du boka ett digitalt möte eller telefontid med en av våra bygglovshandläggare.

Längre svarstider

Vår och sommar runt hörnet innebär att många söker bygglov. Det kan upplevas som svårare att få tag på bygglovshandläggare för tillfället och handläggningstiden kan vara längre än vanligt.

I första hand hänvisar vi till våra telefontider på vardagar 10:00-11:30 samt tisdagar 16:00 – 18:00. Onsdagen den 5 maj, har telefonrådgivningen stängt på grund av utbildning.

Det går också bra att maila din handläggare, så återkommer denne så fort det är möjligt.

Boka tid med en handläggare

Med tanke på smittspridning i samhället kommer de flesta möten med handläggare ske via Skype eller telefon. Kundmottagningen och öppna mottagningen är stängd för spontanbesök tills vidare.

Boka tid med en handläggare via vårt bokningssystem.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information

I ärenden där personnummer finns och mottagaren är ansluten till någon av de fyra digitala brevlådorna Kivra, e-Boks, Min Myndighetspost och Digimail kommer Bygglovsadministrationen kunna skicka ut brev och information digitalt.

Mer information om du det funkar finns hos Skatteverketlänk till annan webbplats och på Mina Meddelanden.länk till annan webbplats

Telefontid rådgivning

Onsdag den 5 maj, har telefonrådgivningen stängt, på grund av utbildning.

Om du vill prata med en bygglovsarkitekt så ring telefonnummer 033-35 85 00,  måndag–fredag 10.00–11.30, så lämnar vi ut telefonnummer till de handläggare som har telefontiden. Telefonrådgivning öppen även tisdagar mellan 16.00-18.00. Övrig tid endast enklare allmänna frågor.

Öppen mottagning

Den öppna mottagningen på tisdagseftermiddagar är stängd från 7 april och tills vidare med tanke på smittspridningen i samhället. Istället utökas bokningsbara tiderna i bokningsystemetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så man även kan välja tider mellan kl 16.00-18.00 på tisdagar.

Kundmottagning

Under rådande omständigheter i samhället är kundmottagningen stängd för besök tills vidare. Det går fortfarande att lämna in handlingar till receptionen i Stadshusets entré, Kungsgatan 55 i Borås. Du når kundmottagningen både via e-post samhallsbyggnad@boras.se och telefon 033-35 85 00

Ordinarie öppettider

Kundmottagningens ordinarie öppettider är

Måndag–torsdag 8.00–12.00, 13.00–16.00
Fredag 8.00–12.00, 13.00–15.00

Uppgifter som vi behöver

Tänk på att ha alla uppgifter redo om du vill prata med en handläggare. För att handläggningen ska gå snabbare, behöver du ange:

  • namn
  • telefonnummer
  • fastighetsbeteckning/gatuadress
  • ärendenummer

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppettider och boka tid med handläggare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol