Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Öppettider och kontakt

Vill du ha råd, hjälp eller vägledning med din bygglovsansökan eller bygganmälan? Det finns flera sätt att få hjälp.

Uppgifter som vi behöver

För att vi ska kunna hjälpa dig snabbare behöver du ange:

 • namn
 • telefonnummer
 • fastighetsbeteckning/gatuadress
 • eventuellt ärendenummer.

Vill du hämta ut en handling eller ritning?

Prova att söka efter den i vårt e-arkiv! Över en kvarts miljon handlingar finns öppet i vår e-tjänst för dig att ladda ner eller beställa enkelt och snabbt.

Letar du efter en ritning rekommenderar vi att du först letar i vårt arkiv. Annars är du såklart alltid välkommen att kontakta vår kundmottagning. Då vill vi helst att du mejlar oss med de uppgifter som vi behöver.

Utskick

I ärenden där personnummer finns och mottagaren är ansluten till någon av de fyra digitala brevlådorna Kivra, e-Boks, Min Myndighetspost och Digimail kommer bygglovsadministrationen kunna skicka ut brev och information digitalt.

Behöver du en tolk?

Om du behöver en tolk har du rätt till en person som översätter när du pratar med oss. Det gäller också när du pratar i telefon med oss. Mejla oss om vilket språk du pratar så hjälper vi dig.

In need of a translator?

If you are in need of a translator during your building process, you have the right to have one present when in contact with us. This applies over the phone as well. Please do not hesitate to contact us and we will gladly help you find a translator. Bare in mind that we only administrate city planning and building.

The e-mail adress to our customer service: samhallsbyggnad@boras.se

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppettider och kontakt

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Speed tar emot Stora Hållbarhetspriset.

  Speed får Stora hållbarhetspriset 2022

  Publicerad

  Flera års satsningar på hållbarhet, bland annat på att bygga Nordens största takbaserade solcellspark, Gör att logistik- och bemanningsföretaget Speed i Borås f...
 • Fyrverkerier på svart himmel

  Vi önskar alla ett säkert nyårsfirande

  Publicerad

  Nyårsfirandet innebär att en del av oss vill avfyra fyrverkerier. Det är en hantering förknippad med fest och glädje, men också med risker och ibland olägenhete...
 • Ett tält på stora torget

  Därför ska vi ge varandra en ren och snygg stad i julklapp

  Publicerad

  Igår stod vi från Borås rent och snyggt på Stora torget, bjöd på julfika, och gav tips på hur vi kan ge varandra en ren och snygg stad i julklapp. Nu kan du ta ...
Ikon: Kalender

Kalender