Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ritningar, dokument och kartor

Det krävs olika handlingar och ritningar beroende på vad det är du vill bygga eller förändra. Du kommer behöva skicka in ett antal ritningar och handlingar som visar placeringen och utformningen på det som du ska bygga.

Det är viktigt att alla tekniska krav uppfylls och att kontroller görs på rätt sätt, oavsett om du bygger eller river något. Vi finns till för att värna om din och andras omgivning och miljö. Det kan kännas svårt att känna till alla lagar och regler som finns, men vi hjälper dig!

Förbered dig

Innan du påbörjar din bygglovsprocess måste du förbereda dig noga. Ju bättre förberedd du är, desto kortare blir handläggningstiden.

Tänk på att:

 • Lämna in alla efterfrågade handlingar när du ansöker eller gör en anmälan. Då blir ditt ärende komplett fortare och vi kan handlägga ärendet snabbare.
 • Om du skickar in dina handlingar digitalt måste du spara varje enskild handling i en separat fil. Den måste vara vänd som ett liggande dokument. Spara inte alla handlingar i en och samma fil, då tar det längre tid för oss att handlägga ärendet.
 • Filformat som vi tar emot är PDF, DOC, DOCX, JPG, JPEG, TIF och TIFF. 
  Observera att vi inte kan ta emot zip-filer.
 • De handlingar du lämnar in blir offentliga. Det innebär att vem som helst kan be att få se dem.

Du vet väl att vi har ett öppet arkiv?

Över en kvarts miljon handlingar finns öppet i vår e-tjänst för dig att ladda ner eller beställa enkelt och snabbt. Letar du efter en ritning kan du se om du hittar den i vårt arkiv. Du kommer enklast dit via självservice nedanför.

Annars är du såklart alltid välkommen att kontakta vår kundmottagning. Kontaktuppgifterna hittar du längst ner på sidan.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ritningar, dokument och kartor

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Verktyg

  Nu kommer vår öppna mottagning till dig istället

  Publicerad

  Går du i byggtankar och behöver råd eller hjälp? Eller är du nyfiken på hur området du bor i kan komma att utvecklas? I oktober kommer våra bygglovhandläggare, ...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Vy över Posttorget och Viskan. 

  Välkommen på invigningen av Posttorget

  Publicerad

  Lördagen den 1 oktober är du varmt välkommen till invigningen av Posttorget. Dagen är fylld med tipspromenad, musik, firande och fika. Olika aktiviteter startar...
Ikon: Kalender

Kalender