Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Konstruktionsdokumentation

Konstruktionsdokumentationen beskriver den bärande konstruktionen. Den redovisar förutsättningarna för byggnadsverkets dimensionering och utförande.

Den bärande konstruktionens verkningssätt, samt hur lasterna förs ned till grunden, ska också redovisas. Konstruktionsdokumentationen ska också innehålla uppgifter om vilka konstruktionsregler som tillämpats.

Du bör också redovisa vilka delar som behöver bytas ut eller som behöver underhållas under byggnadsverkets avsedda livslängd för att dess bärförmåga ska vara tillräcklig.

När behövs en konstruktionsdokumentation?

När du ska ansöka om bygglov måste du följa Boverkets Byggregler, BBR. Reglerna gäller för alla ny-, om- och tillbyggnader i Sverige. Det vanligaste är att konstruktionsdokumentationen behövs innan det tekniska samrådet eller innan du får ditt startbesked.

Tänk på

Filformat som vi tar emot är PDF, DOC, DOCX, JPG, JPEG, TIF och TIFF. 
Observera att vi inte kan ta emot zip-filer.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Konstruktionsdokumentation

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender