Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fuktskyddsbeskrivning

Det finns krav som innebär att byggnader inte får utformas så att fukt orsakar skador, lukt eller mikrobiell växt som kan påverka hygien eller hälsa. En fuktskyddsbeskrivning ska därför upprättas.

En fuktskyddsbeskrivning ska visa hur du planerar att undvika fuktproblem vid byggnation. En övergripande riskanalys och information om hur lagrat material ska väderskyddas, när och hur fuktmätning ska utföras och vilka åtgärder som ska vidtas om fukt upptäcks.

Mer om: Fuktsäkerhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När behövs en fuktskyddsbeskrivning?

När du ska ansöka om bygglov måste du följa Boverkets Byggregler, BBR. Reglerna gäller för alla ny-, om- och tillbyggnader i Sverige. Det vanligaste är att fuktskyddsbeskrivningen behövs innan det tekniska samrådet eller innan du får ditt startbesked.

Tänk på

Filformat som vi tar emot är PDF, DOC, DOCX, JPG, JPEG, TIF och TIFF. 
Observera att vi inte kan ta emot zip-filer.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Fuktskyddsbeskrivning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Illustration av ny ishall på Norrby Långgata - Evedalsgatan.

  Borås Stad tar över bygget av den nya ishallen

  Publicerad

  Det är sedan tidigare beslutat att en ny ishall ska byggas på fastigheten Kilsund 4, området där Leos lekland tidigare låg. Nu köper Borås Stad marken och träde...
 • Brasa

  Glöm inte anmäla din eldstad

  Publicerad

  Ska du skaffa en eldstad som till exempel en kakelugn, braskamin, braskassett eller panna? Kom ihåg att anmäla det till oss först!
 • Ett bi i en blomma

  Vi sår gräsytor till ängsmark

  Publicerad

  Nu startar vi ett pollineringsprojekt för att hjälpa våra pollinatörer! Det gör vi för att förbättra förutsättningar för hotade arter och gynna artrikedomen. Ar...
Ikon: Kalender

Kalender